A tét a döntőbe jutás a Magyar Kupában

Sport

Szerdán rendezik a Magyar Kupa elődöntőinek első mérkőzéseit, az egyik ágon az Újpest fogadja a Békéscsabát, ami viszont számunkra érdekesebb: a DVSC-TEVA – Ferencváros összecsapás. A Loki az előző körben a Nyíregyházát búcsúztatta kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel, a Ferencvárosnak nehezebb dolga volt, hiszen a bajnoki címvédő Videotonnal mérkőzött meg, és a hazai 0-1-es vereséget követően a Felcsúton rendezett visszavágón harcolta ki a továbbjutást, méghozzá 2-1-es győzelemmel, idegenben szerzett több góllal. A Loki a kupa korábbi szakaszaiban a Géderlakot, illetve a Szegedet búcsúztatta, míg a Fradi a Nagyecsed és a Csákvár kiejtésével jutott el a Videoton elleni párharcig.

A két csapat a Magyar Kupában legutóbb 2003 májusában találkozott, méghozzá a döntőben. A Puskás Ferenc stadionban rendezett finálét a fővárosi együttes nyerte 2-1-re. Azt leszámítva még egy kupadöntőt játszott egymással a két együttes, igaz a Ligakupában. Tavaly a Debrecenben rendezett találkozót szintén a zöld-fehérek nyerték 2-1-re.

Nem hangolt jól a szerdai összecsapásra a Loki, hiszen szombaton nem várt vereséget szenvedett a Honvédtól a Nagyerdei Stadionban, a kispestiek 3-0-s győzelmet arattak. Ettől függetlenül a szerdai összecsapás más lesz, remélhetőleg a csapat is a korábbi hetekben látott arcát mutatja majd.

Várható kezdőcspatok a DVSC.hu-n.