Nettó kétmilliót visz haza a legjobban kereső Loki-játékos

Sport

Köztudott, hogy a labdarúgók Magyarország legjobban fizetett sportolói közé tartoznak. A foci töretlenül tartja a első helyét a legnézettebb sportok versenyében. Az RTL Klub Fókusz Plusz című műsora NBI-es csapatok vezetőit faggatta arról, hogy mennyit tesznek zsebre a játékosok. A tizenkét klub közül csak a Budapest Honvéd és a DVSC válaszolt a kérdéseikre.

George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa úgy nyilatkozott, náluk a minimum fizetés havi 100-150 ezer forint, és nincs olyan focistájuk, aki másfél milliónál többet keres.

Szima Gábor, a Debrecen klubelnöke e-mailben válaszolt a Fókusz Plusznak. Mint írja, a DVSC éves nettó költségvetése nettó 1 milliárd 260 millió forint. A legalacsonyabb nettó munkabér, amit focistának fizetnek, az 100 ezer forint havonta. A legtöbbet kereső játékosuk havi nettó munkabére 2 millió 100 ezer forint, a debreceni élvonalbeli labdarúgók átlagbére pedig nettó 800 ezer forint.

Szima Gábor arról is írt, hogy „játékosonként változó a prémium, de ha a csapat jól szerepel, akkor a prémium eléri a nettó éves fizetés összegét.”

Külföldön még többet keresnek

A legjobban kereső magyar játékosok jelenleg Dzsudzsák Balázs (Bursaspor) és Szalai Ádám (Hannover), akik havonta 44 milliót kapnak. A DVSC-ből januárban az olasz Palermóba igazolt Balogh Norbert hivatalos közlés szerint 16 millió forintnak megfelelő összeget kap havonta, nyolcszor annyit, mint a legjobban kereső Loki-játékos.