Egy góllal kapott ki a Nyíregyházától a kis Loki

Sport

Az első tavaszi bajnoki fordulót rendezték hétvégén a labdarúgó NB III-ban. A Keleti csoportban a DVSC-DEAC-nak rögtön a küzdelemsorozat toronymagas esélyesével, a tavaly még élvonalban szereplő Nyíregyházával kellett megmérkőznie az Oláh Gábor utcai stadionban.

Remekül kezdett csapatunk, Kertész Tamás révén a 2. percben vezetést szereztünk, majd pár perccel később újabb hatalmas hazai lehetőség adódott a kis Loki előtt, amikor Takács Tamás egyedül tört előre, de mellé csavart. A vendégek játszottak mezőnyfölényben, ugyanakkor a mieink gyors kontrái többször veszélyt jelentettek.

A 26. percben egyenlített a Nyíregyháza, egy megszerzett labdával Harsányi Zoltán indult meg, majd 10 méterről a kapuba lőtt. Nem sokkal később a vezetést is átvette a vendégalakulat, egy jobb oldali beadás után Szalai csúsztatott a kapuba.

A második félidőben is a Szpari dominált, az elején kapufát is lőttek, de többször már nem sikerült bevenniük a kaput. A kis Loki alaposan megnehezítette a piros-kékek dolgát, sőt, akár meglepetést is okozhatott volna, ha bemegy Bíró Péter helyzete, amikor Ovszijenkónak kellett védenie.

NB III Keleti csoport, 18. forduló
DVSC-DEAC – Nyíregyháza Spartacus 1-2 (1-2)

Oláh Gábor utcai stadion. Vezette: Lovas.
DVSC: Verpecz – Kuti, Kinyik, Barna, Balogh (Lénárt 80.) , Székely (Bíró 62.), Ludánszki (Ignáth 80.) , Vincze, Kondás – Takács T., Kertész
Nyíregyháza: Ovszijenko – Rubus, Rakovic, Szalai, Farkas – Zofcák, Abdouraman, Szécsi (Kapacina 89.), Rezes (Kis 90.) – Harsányi, Pölöskey (Pálinkás 85.)
Gól: 1-0 Kertész (2.), 1-1 Harsányi (26.), 1-2 Szalai (34.)