Labdarúgó NB I – Győrben nyert a Loki

Sport

A címvédő Debrecen 1-0-ra nyert a legutóbb ezüstérmes Győri ETO FC vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

A debreceniek már hat meccse veretlenek a bajnokságban, ezeken a találkozókon öt győzelem mellett mindössze egy döntetlent játszottak.

OTP Bank Liga, 15. forduló:
Győri ETO FC – DVSC-TEVA 0-1 (0-1)
———————————-
Győr, 2500 néző, v.: Erdős
gólszerző: Tisza (11.)
sárga lap: Lang (39.), Priskin (40.), Wolfe (86.), illetve Varga (89.)

Győri ETO FC:
————-
Kocic – Wolfe, Lipták, Lang, Völgyi (Sváb, 70.) – Pátkai, Windecker, Koltai, Martínez (Andric, 63.) – Rudolf, Priskin (Kvilitaia, 77.)

DVSC-TEVA:
———-
Novakovic – Lázár, Máté, Brkovic, Korhut – Jovanovic, Varga, Bouadla (Vadnai, 91.), Zsidai, Bódi (Szakály, 84.) – Tisza (Sidibe, 62.)

A legutóbbi szezon első két helyezettjének mérkőzésén gyorsan előnybe került a debreceni együttes, amely ezt követően kiválóan szervezte meg védekezését, a hazaiak támadásait többnyire már a középpályán megakasztotta, így a győriek csak ritkán jutottak el a vendégek 16-osáig, komoly veszélyt pedig nem tudtak okozni. Helyzet a másik kapu előtt sem alakult ki, mivel a DVSC a labdaszerzések utáni ellentámadásoknál pontatlan volt.

A fordulást követően a győriek nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, de nem tudták feltörni a rivális védelmét, a debreceniek pedig ekkor már szinte csak az eredmény tartására törekedtek, így egészen a hajráig helyzet nélkül zajlott a mérkőzés. A rendes játékidő utolsó perceiben aztán felpörögtek az események, előbb Pátkai lőtt óriási helyzetben kapufát, majd nem sokkal később a másik oldalon Szakály harcolt ki büntetőt, amit Sidibe kihagyott. Erdős játékvezető ezt követően hét percet hosszabbított, ám a hazaiak ekkor sem tudtak gólt szerezni, s pont nékül zárták a találkozót.