Férfi vízilabda Magyar Kupa – Selejtező meglepetés nélkül

Sport

Nem hozott meglepetést a férfi vízilabda Magyar Kupa első selejtezőköre, amelyből az esélyesek jutottak a legjobb nyolc közé.Hétvégén négy városban rendezett mérkőzéseket. A legizgalmasabb is az erőviszonyoknak megfelelően alakult, ugyanis a bajnoki címvédő Eger mindhárom riválisát könnyedén verve csoportelsőként lépett tovább, a másodikként a folytatáshoz ugyancsak jogot szerző OSC is gond nélkül győzte le a házigazda Debrecent. Ebben a kvartettben legfeljebb az okozhatott meghökkenést, hogy az Eger hétgólos diadalt aratott az új idényre alaposan megerősített OSC felett.

A pécsi csoportban a Szeged és a Vasas vette sikerrel a selejtezős akadályt, kettőjük vasárnapi presztízscsatáját a Tisza-partiak fölényesen, 15-6-ra nyerték.

A miskolci négyesben a BVSC a vasárnapi csoportzárón 0-3-ról talpra állva döntetlent harcolt ki a Honvéd ellen, így a vasutascsapat fővárosi riválisát megelőzve jutott tovább az első helyen.

A legmeggyőzőbb és végig magas szinten egyenletes teljesítménnyel a legutóbbi bajnoki ezüstérmes Szolnok rukkolt ki, az olimpiai és világbajnokokkal teletűzdelt nemzetközi társulat mindhárom riválisára méretes vereséget mért: a házigazda Szentest 12, a Kaposvárt 11, a Ferencvárost pedig nyolc góllal győzte le. Mögötte másodikként a Szentesen fordulatos meccsen két góllal felülkerekedő zöld-fehérek mentek tovább.

A negyeddöntő szereplői:
Szegedi VE, Vasas-Plaket, ZF-Eger, A Híd-OSC-Újbuda, BVSC-Wáberer Hungária-Zugló, RacioNet Honvéd, Szolnoki Dózsa-Közgép, Ferencváros