Tovább folytatódik Hajdú-Bihar megyében a közlekedésbiztonsági program

Rendőrség

Dr. Gyurosovics József rendőr dandártábornok, Hajdú-Bihar megye rendőrfőkapitánya, Dr. Kahler Ilona Márta, a Debreceni Törvényszék elnöke, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében Pintér Tamás tűzoltó ezredes, igazgató-helyettes 2019. március 12-én együttműködési megállapodást írt alá a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon, amelynek célja a rendőrség „Törés-Pont” elnevezésű közlekedésbiztonsági programjának további népszerűsítése.

A bíróság, a rendőrség és a katasztrófavédelem számára fontos a fiatal felnőttek, valamint a középfokú oktatási intézményben tanuló diákok biztonságos közúti közlekedésre nevelése, annak tudatosítása, hogy sokszor az életük múlhat azon, hogy betartják-e a közlekedési szabályokat vagy sem.

Az együttműködők célja a fiatalok közlekedési moráljának javítása és életszemléletük pozitív fejlesztése gyakorlati tapasztalatok megosztásán keresztül. Ehhez hozzájárul a megtörtént tragikus események szemléltetése preventív és oktató jellegű előadásokon.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a megállapodásban foglaltak szerint biztosítja a tulajdonában álló díszletek, eszközök használatát, rendelkezésre bocsájtja a megyében megtartásra kerülő előadásokhoz – az előadók, a segítők, valamint a technikai eszközök szállítására alkalmas – gépjárművet, továbbá a program keretén belül szervezett előadások előkészítéséhez, azok tartalmi összeállításához biztosítja a Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság titkára, Suba István r. százados aktív közreműködését.

A TÖRÉS-PONT baleset-megelőzési program az Egyesült Királyság és Németország után Magyarországon Hajdú-Bihar megyében indult el elsőként, amely kifejezetten a középiskolás korosztályt célozza meg. A projekt hazai neve: TÖRÉS-PONT, mottója: „A baleseteket emberek okozzák.”

Hajdú-Bihar megyében több éve mind a tanárok, mind a diákok körében nagy népszerűségnek örvend az előadássorozat, amelyeken Suba István r. főhadnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára, Dr. Tóth Ildikó a Hajdúböszörményi Járásbíróság elnöke, Horváth István a Debreceni Mentőállomás mentőápolója és Hadházi Dániel tűzoltó őrmester a rendőrség, a bíróság, a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem szemszögéből mondanak el és képekkel szemléltetnek halálos közúti közlekedési baleseteket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.