El akarta rejteni a drogot a rendőrök elől

Rendőrség

A rendőrök 2017. október 13-án 20 óra körül Debrecenben, egy Suzuki típusú gépkocsiban utazó három férfit igazoltattak. Az intézkedés során az egyenruhások észrevették, hogy az egyik utas megpróbál elrejteni valamit. A rendőrök a gépjármű átvizsgálása során az autó hátsó gumiszőnyegje alatt egy ismeretlen eredetű porral teli zacskót, valamint a személygépkocsi mellett a földön egy cigarettás dobozt találtak, amelyben szintén ismeretlen por volt.

A rendőrök B. Gyulát bűncselekmény gyanúja miatt előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol kihallgatták.Elismerte, hogy övé mindkét tasak és azokból fogyasztott is. A szakértői vélemény szerint a lefoglalt műanyag tasakok új pszichoaktív anyagot tartalmaztak.

A férfival szemben a Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály munkatársai az új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2018. március 1-jén befejezték és vádemelési javaslattal továbbították az ügy iratait a járási ügyészségnek.