Biztonságos közlekedésről gyerekeknek

Rendőrség

Játékos baleset-megelőzési foglalkozást tartott egy hajdúhadházi rendőr Nyíradonyban, egy napközis táborban.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság közlekedési előadója 2017. június 29-én egy nyíradonyi nyári táborban látogatta meg a gyerekeket, akikkel a biztonságos közlekedésről beszélgetett. A kicsik játékos, ugyanakkor informatív foglakozás során sajátíthatták el a helyes gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályait.

A programot a nyári szünidő tette aktuálissá, amely során a zászlós célja az volt, hogy felhívja a gyerekek figyelmét arra, hogy milyen fontos a szabályos közlekedés, mert így megelőzhetőek a korosztályukat érintő balesetek.

A gyermekek biztonságos közlekedésére való kiemelt odafigyelést két tényező is indokolja. Az első, hogy a gyermekek a legveszélyeztetettebb és legsérülékenyebb képviselői a közlekedésnek, másrészt pedig ők lesznek a jövő felnőtt közlekedői, gépjárművezetői.
Hirku Richárd rendőr zászlós hasznos elméleti és gyakorlati feladatokkal készült, a gyerekek pedig többek között egy összetett kerékpáros akadálypályán is tesztelhették tudásukat, a nap végén pedig láthatósági mellényt kaptak ajándékba.