Javítóintézet, Debrecen

Hajdúnánási fiatalok a javítóintézetben

Rendőrség
Különleges helyszínen tartottak bűnmegelőzési előadást a hajdú-bihari rendőrök.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság különleges helyszínt választott 2017. május 31-én arra, hogy középiskolásokkal beszélgessenek a fiatalkori bűnözésről és jogkövetkezményeiről, valamint az áldozattá válásról és annak elkerülési lehetőségeiről.

A mintegy 30 főből álló csoport a Debreceni Javítóintézetben kapott tájékoztatást a fiatalok által leggyakrabban elkövetett bűncselekmények jellemzőiről és azokról a körülményekről, tényezőikről, amelyek odáig vezetnek, hogy egy fiatalkorú a bűn útjára lép.

A konzultáción a rendőrséget Dr. Vincze István rendőr alezredes, Hajdúnánás rendőrkapitánya és Dr. Juhász Zoltán rendőr alezredes, megyei bűnmegelőzési osztályvezető képviselte. Mindketten konkrét eseteken keresztül mutatták be, hogy milyen egyszerűen kerülhet bajba az, aki meggondolatlanul cselekszik és ismertették azokat a jogkövetkezményeket, amelyekkel a bűnelkövetők számolhatnak.

A 16-18 évesekből álló csoport az előadások után testközelből tapasztalhatta meg, hogy milyen is az élete azoknak a velük egykorú fiataloknak, akiknek a bíróság elvonta a szabadságát az általuk elkövetett jogsértések miatt. A javítóintézetben tett látogatástól a szervezők azt remélik, hogy elgondolkodtatja és felelősebb magatartásra készteti a fiatalokat.