Rendőrök zavarták meg a betörést

Rendőrség

Vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a rendőrök azzal a két debreceni lakossal szemben, akik a megalapozott gyanú szerint betörtek egy házba.
A Debreceni Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást V. Tivadar és R. János ellen. A nyomozás adatai szerint 2017. január 6-án 12 óra 25 perc körül telefonon érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy Debrecenben két férfi betört egy Leiningen utcai házba. A közelben járőröző rendőrök a helyszínre mentek és a környéken észrevették a kapott személyleírásnak megfelelő két férfit, akiket elfogtak, majd előállítottak a rendőrkapitányságra. A nyomozók kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették a gyanúsítottakat.

A megalapozott gyanú szerint a debreceni lakosok a ház melléképületének ajtaját kifeszítették, majd onnan egy gázbojlert, valamint különböző fém tárgyakat hordtak ki az udvarra és a kerítéshez. Miközben a férfiak elakarták vinni az értékeket, az ott élők megzavarták őket, ezért elmenekültek a helyszínről.

A Betörési Alosztály a 38 és a 24 éves férfiak ellen a napokban vádemelési javaslattal befejezte a nyomozást és az ügy iratait megküldte a járási ügyészségnek.