Tapétavágó késsel fenyegette volt feleségét

Rendőrség

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség garázdaság és zaklatás bűntette miatt emelt vádat. A vádlott 2016 júliusában elvált a feleségétől, de abba nem tudott belenyugodni. 2016 augusztusában számos üzenetet küldött a sértett telefonjára, melyben őt és közös gyermekeiket bántalmazással fenyegette. 2016. augusztusban a vádlott egy debreceni bevásárlóközpont folyosóján szóváltásba került a volt feleségével, őt hangosan meg is fenyegette.

A vita hevében a férfi egy hirtelen mozdulattal a sértett fejét a hajánál megragadva hátra húzta, a másik kezében lévő éles tapétavágó kést pedig a nő nyakához tette. A férfit a vásárlók lefogták, így senki nem sérült meg, de cselekménye alkalmas volt az üzletközpontban tartózkodók körében megbotránkozás, riadalom keltésére.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekményt beismerő vádlottal szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és volt házastárs sérelmére erőszakos fenyegetéssel elkövetett zaklatás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.