Baltával megölte, majd meggyújtotta felesége holttestét a debreceni férfi

Rendőrség

Igazi rémtett, a bíróság most hozott ítéletet.

A durva, agresszív természetű férfi hosszú ideje élt házasságban a sértettel. A kapcsolatukból két gyermek született, azonban az apa a gyerekeket bántalmazta, ezértmellene több büntetőeljárás indult.

A kiskorúakat évekig a rokonaik nevelték, a szülőkkel nem tartottak kapcsolatot. A debreceni közös családi házban a vádlott éveken át terrorizálta, fizikailag rendszeresen bántalmazta feleségét, aki egészségi állapotából és visszahúzódó természetéből fakadóan ezt eltűrte, senkitől sem kért segítséget, az időközben felnőttkorúvá vált gyermekeivel nem tarthatott kapcsolatot, mert a vádlott azt megtiltotta neki.

2015-ben a sértettel a lánya vette fel a kapcsolatot, az asszony sérüléseiről orvosi látleletet vetettek, a vádlott ellen büntető feljelentést tettek, amelynek eredményeként az illetékes járásbíróság megelőző távoltartást rendelt el a férfival szemben, továbbá az év végén a sértett hivatalosan is elindította a házasság felbontását.

2015. év végén a vádlottal szemben újra megelőző távoltartást rendelt el a járásbíróság. A férfi az ezzel járó kötelezettséget nehezen viselte és nem tudta elfogadni azt, hogy válásuk esetén a közös ingatlanuk jelentős része a feleségéé lesz. Baráti körében ezt többször is hangoztatta és kijelentette, hogy akkor a feleségét megöli és a házat is felgyújtja.

2016. január 22-én az átmenetileg máshol lakó vádlott néhány műszert akart a házból elvinni, ezért őt a sértett oda beengedte. Miután a vádlott meggyőződött arról, hogy a házban rajtuk kívül senki sincs, az egyik szobában veszekedni kezdett a sértettel, majd megütötte az arcán. Az asszony az ágyra esett és fekvő helyzetben maradt.

A feldühödött vádlott a kazánházból magához vett egy baltát és azzal kétszer nagy erővel megütötte a sértett fejét, melynek következtében a koponyacsontja összetört és azonnal meghalt.

A vádlott ezután a holttestet papírral letakarta és meggyújtotta, majd a műhelyben öngyilkosságot kísérelt meg.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlott ellen előre kitervelten, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken.

A vádiratban életfogytig tartó fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.