Tűz keletkezett a Hajdú Volán Zrt. berettyóújfalui telephelyén

Rendőrség

Mindez természetesen csak annak a szituációs begyakorló gyakorlatnak volt a része, amit a berettyóújfalui hivatásos tűzoltó-parancsnokság „A” szolgálati csoportjának tartottak tegnap.
A gyakorlat célja az volt, hogy az állomány betekintést nyerjen a telephelyen folyó tevékenységbe, feltérképezze a veszélyforrásokat. Továbbá megismerni az üzem megközelítési, menekülési útvonalait, a közművek szakaszolási, elzárási lehetőségeit, és a tűzoltásnál figyelembe vehető vízforrásokat.

A tegnapi szimuláció forgatókönyve szerint, a műszaki telep szerviz csarnokához kapcsolódó iroda épületben, az alkatrész raktárban, tűz keletkezett, ami meggyújtotta az íróasztalon található iratokat is. A tűz innen könnyen átterjedt az asztalra és a közelében elhelyezett tárgyakra is. Az épületet szerencsére mindenkinek sikerült időben elhagyni, a tűz azonban veszélyezteti a szomszédos helyiségeket is. Mivel a telepe a legnagyobb veszélyforrását ez a helyiség jelenti, ezért meghatározó volt, hogy a helyszínre riasztott tűzoltóegységek gyorsan és szakszerűen avatkozzanak be. A rajok először elfoglalták az előre kijelölt felállítási pontjaikat, majd osztott sugarat szereltek és több vízsugárral, teljes légzésvédelem mellett megkezdték a lángok oltását.

Az egységek a gyakorlat során gyorsan és pontosan végre tudták hajtani a meghatározott feladatokat, így Tóth Árpád tű. százados, a megyei műveleti szolgálat tegnapi parancsnoka megfelelőre értékelte a látottakat.

Rácz Máté, Katasztrófavédelem