Disaster Medic-képzés Debrecenben

Rendőrség
A megyében elsőként a debreceni hivatásos tűzoltó-parancsnokságon tartottak műveletimedicina-képzést.
A képzés célja, hogy amennyiben egy kárhelyszínen tűzoltó megsérül, őt a társa minél gyorsabban tudja kimenteni, és megfelelő módon el tudja látni.

Az elméleti felkészítő programok a megyeszékhely hivatásos tűzoltó-parancsnokságán már kora reggel megkezdődtek a Pécsi Tudományegyetemen 2013-ban megalakult Műveleti Medicina Tanszék orvoscsoportjának vezetésével. A tréning során a tűzoltók kreatív és flexibilis elsősegély-nyújtási technikákat ismerhettek meg. Megmutatták nekik a különböző sérüléstípusokat, azok tüneteit, és azok kezelési módszereit. Olyan új, hatékony technikákat tanulhattak, amelyek alkalmazásával könnyebben menthetik a kárhelyszínen bajba jutott embereket, vagy akár társukat.

Az elméleti képzést követően a gyakorlatban is kipróbálhatták a korábban megszerzett tudást. A szimulációk során sérültet vittek a hátukon, újraélesztési technikákat és új eszközöket ismertek meg, valamint próbáltak ki, továbbá azt is szimulálták, hogy teljes légzésvédelem mellett hogyan menthetik ki a kárhelyszínről az eszméletét vesztett társukat a leghatékonyabb módon.

Rácz Máté

Katasztrófavédelem

Írisz Ingatlanok

Debrecen, Rákóczi utca

63 m2-es lakás kiadó
300 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca

8 546 m2-es ipari ingatlan eladó
128 190 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca - Ipari terület eladó a József Attila telepen

6 799 m2-es ipari ingatlan eladó
101 985 000 Ft

Debrecen, Diószegi út - Ipari telephely telek eladó

18 072 m2-es ipari ingatlan eladó
271 000 000 Ft