Tolvajt fogott otthonában egy debreceni család

Rendőrség

Egy debreceni nő tett bejelentést 2015. december 27-én hajnali 4 óra 5 perckor, hogy egy 50 év körüli személy bement a házuk padlására, ahonnan vélhetően szerszámokat akar eltulajdonítani.

Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján az 51 éves helyi férfi a debreceni ingatlan udvarára a kerítésen át mászott be, majd az ott lévő ház padlásának az ajtajáról a lakatot levágta. Ezután a padlástérből különböző kézi szerszámokat szedett össze egy szatyorba.

Az ott élő család tagjai azonban észrevették és kérdőre vonták a tetőtérben tevékenykedő férfit, aki ezután különböző tárgyakkal kezdte el dobálni őket. Annak érdekében, hogy le tudjon jönni a padlásról, a családfőhöz még a kéziszerszámokat tartalmazó szatyrot is hozzávágta, aki ennek következtében elesett és könnyű sérüléseket szenvedett.

A tolvaj ezt kihasználva leugrott a létráról és menekülni kezdett. Nem jutott azonban messzire, ugyanis a kerítésen nem tudott átmászni, így az ott lakók utolérték. A férfi dulakodni kezdett, a családfő azonban így is vissza tudta tartani.

A percek alatt kiérkező járőrök a helyszínen elfogták az 51 éves férfit, akit előállítottak a Debreceni Rendőrkapitányságra.

A gyanúsítottal szemben szemben a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, bűnügyi őrizetbe vétele mellett folytat nyomozást.