Nem hagyta békén volt élettársát

Rendőrség
A debreceni rendőrök távoltartást rendeltek el a volt élettársát zaklató férfival szemben, mivel azonban azt is megszegte, így szabálysértési őrizetbe vették.

A Debreceni Rendőrkapitányság zaklatás, rongálás, garázdaság és könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást folytat B. Sándor helyi lakossal szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. február 4-én 17 óra körüli időben Debrecen, Csapó utcán egy bevásárlóközpont játszóházában B. Sándor minden előzetes szóváltás nélkül megütötte volt élettársát, majd távozott a helyszínről. Ezt követően aznap 22 óra 35 perc körüli időben B. Sándor megjelent a 32 éves nő Debrecen, Arany János utcai háza előtt, ahol betörte az egyik ablaküveget és be akart jutni a lakásba. A megrémült nő telefonon kért segítséget a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjától, amit a férfi meghallott, ezért elmenekült.

A bejelentést követően a rendőrök adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, majd a Külsővásár téren elfogták a 33 éves helyi férfit, akit bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállítottak a városi rendőrkapitányságra. A sértett előterjesztette magánindítványát a férfi ellen, akit a nyomozók gyanúsítottként kihallgattak.

A nő 2015. február 17-én 12 órakor ismét bejelentést tett a Debreceni Rendőrkapitányságon arról, hogy volt élettársa őt továbbra is személyesen és telefonon is zaklatja.

A rendőrök 14 óra 50 perckor otthonából B. Sándort előállították a városi rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók a gyanúsítottat a történtekről kihallgatták, melyet követően szabadon távozhatott. A sértett kérésére a Debreceni Rendőrkapitányság ideiglenes megelőző távoltartást rendelt el a férfival szemben.

A férfi aznap 22 óra 15 perckor újra megjelent a nő lakásánál és megpróbált bebújni a korábban betört ablakon, melyet a nő észrevett ezért telefonon kért segítséget a rendőrségtől, amit B. Sándor meghallott, ezért elszaladt. A férfi később ismét visszatért a sértett lakásához és ház falát kővel dobálta meg, majd távozott. Másnap reggel a nő iskolába vitte gyermekét, amikor volt élettársa a Ságvári utcán kiabálni kezdett vele, ezért a nő ismét a rendőrség segítségét kérte.

A rendőrök elfogták 33 éves férfit, akit távoltartó határozat szabályainak megszegése szabálysértés elkövetése miatt előállítottak a városi rendőrkapitányságra, ahol meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették. A helyi lakos 72 órán belül bíróság elé áll.