Gyermekek alkotásain keresztül mutatkoznak be a bíróságok

Ország

Gyermekrajzpályázatot hirdet két kategóriában “Az igazság arcai – a jog és a bíróság színesben” címmel 11 törvényszék a Zoom Egyesülettel, és az Országos Bírósági Hivatallal együttműködve.

A pályázatra általános- és középiskolai oktatási, illetve speciális intézmények, szervezetek közösen jelentkezhetnek, azaz egy-egy pályázatot több intézmény együttműködve nyújthat be, de ezekből legalább egy speciális nevelési-oktatási intézmény kell, hogy legyen.

A pályaművekből – melyeket március 15-től lehet benyújtani április 15-éig – a törvényszékek kiállítást rendeznek, lehetőséget adva arra a gyermekeknek, családtagjaiknak, pedagógusaiknak, hogy megmutathassák, milyen sokféleképpen látjuk a világot, ezen belül a bíróságot, a bírák munkáját.

A pályázat különlegességét az adja, hogy az egészséges és a krónikusan beteg vagy fogyatékkal élő gyermekek egyaránt és csak közösen nevezhetnek alkotásaikkal, a tárlatokon a gyermekek alkotásait együtt, név nélkül mutatják be a törvényszékek, ami ily módon arra hívhatja fel a figyelmet, hogy a kreatív kifejezés és kommunikáció alapvető emberi szükséglet, ami nem függ az egészségi állapottól.