Megszólalt a szurikátát megölő fiú édesapja, és egy gyermekjogi alapítvány is védelmébe vette a srácot

Ország

Az apa szerint nem úgy történt az eset, ahogy az a híradásokba bekerült, az állatkert igazgaztója ezt cáfolja,

Mint korábban megírtuk, a Kecskeméti Vadasparkban elpusztult egy vemhes szurikáta, miután egy iskolás gyerek hozzányúlt és ijedtében földhöz vágta, mert az állat megharapta.

A vadaskert igazgatója szívmasszázzsal és légbefúvással is próbálkozott, hogy megmentse, de nem sikerült neki életben tartani.

 

A Kecskeméti Vadaskert igazgatója a Borsnak elmondta:

a boncolásból kiderült, Zara két utódot várt, a halálát pedig aortarepedés okozta.

Az Index szerda délután arról írt, hogy az érintett fiú édesapja megszólalt a Facebookon.

A fiú apja ugyan elismerte, hogy a gyermek is hibázott, de a felelősség kérdését az állatparkkal kapcsolatban is felvetette.

Az apa szerint így történt az eset:

Egy nyitott tetejű kifutóról van szó, és a gyerekek a levegőben kalimpálva kezeikkel, futásra ingerelték az állatokat, az ő fia kicsit mélyebbre nyúlt. Az állat a gyerek körmeit is átharapta, ekkor ijedtében csapta a földhöz az állatot. Állítása szerint ezután az igazgató kiabálni kezdett a síró gyerekkel, később pedig taxival kellett a gyereket kórházba vinni.

Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaspark igazgatója szerint azonban nem így történt

Az Indexnek megkeresésére azt mondta, hogy a tragédia után még ők keresték a gyereket, akit megharapott a szurikáta, és még az osztállyal lévő tanárokat is nekik maguknak kellett megtalálniuk.

A fiú nem volt hajlandó elmondani, hogy mi történt, az osztálytársaktól tudta meg.

Az igazgató kedden felhívta az iskolát, és a gyerek hogyléte felől is érdeklődött.

Azt a választ kapta az iskolától, hogy a gyerek keze gyógyul, és az sem látszik, hogy lelkileg megtört volna.

Egy gyermekjogi alapítvány is közzétette véleményét a szurikáta értelmetlen halálával kapcsolatosan

Az eset hatalmas indulatokat váltott ki az emberekből – írta meg a Blikk.

A gyerekjogokkal foglalkozó Hintalovon Alapítvány szerint

bár az ötödikes fiú rosszul cselekedett, amiért nem hallgatott a többszöri figyelmeztetésekre, azonban azzal már nem értenek egyet, ami a kommentek között zajlik az interneten az ügy kapcsán.

Hozzáteszik:

Rossz dolgot követett el. Nem kérdés. Az viszont annál inkább, hogy miért gondolja úgy az internettel rendelkező felnőtt lakosság kommentelési hajlandósággal bíró többsége, hogy azért amit tett, a gyereket (és a szüleit) minimum meg kell verni, földhöz kell csapni (hiszen a szurikátával is az történt), mi több, ennek a gyereknek meg sem kellett volna születnie

A bejegyzésben azt mondják:

az erőszak nem jó válasz az erőszakra, hiszen a gyakori közlekedési balesetek is javarészt szabályszegések miatt történnek, mégsem törnek testrészeket, és nem is verik fejbe a felnőtteket, hogy megtanulják belőle a közlekedési szabályokat.

Kiemelik: az erőszak mindig sérült emberi kapcsolatokhoz vezet. Ez alól nincs kivétel. Akár szavakkal, akár fizikailag bántunk valakit, abból soha nem lehet a tiszteletet megtanulni, csak a félelmet és a látszólagos engedelmességet.

Még rosszabb esetben pedig dacot, rejtőzködést, bizalmatlanságot és magát az erőszakot

– mutatott rá a Hintalovon Alapítvány arra, hogy egy gyerek legalább annyira kiszolgáltatott a környezetének, és a rá vigyázó felnőtteknek, mint egy kisállat.

A teljes bejegyzés itt olvasható el:

Forrás: Blikk, Index, Bors

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.