Heccből vertek össze hajléktalanokat Debrecenben – bíróság előtt az ügy

Ország

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Háger Tamás vezette tanácsa 2018.02.19-én 9 órától
a következő ügyet tárgyalja.
Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2017 szeptemberében Fk. Sz. G. I.r.
vádlottat társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette és
társtettesként elkövetett rablás bűntette, valamint társtettesként elkövetett lopás
vétsége miatt 3 év fiatalkorúak börtönbüntetésére és 3 év közügyektől eltiltásra
ítélte.

A törvényszék társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette és társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt Fk. R.K. II.r. vádlott 2 év 4 hónap javítóintézeti nevelését rendelte el. A törvényszék társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt Fk. J. A. III.r. vádlott 1 év 4 hónap javítóintézeti nevelését rendelte el.

Az ítélet ellen III.r. vádlott és védője felmentésért illetve enyhítésért fellebbezett. A bíróság által megállapított tényállás szerint a három vádlott 2015 decemberében egy este Debrecenben tartózkodott, ahol megszólította őket egy 18 év körüli ismeretlen személy. Azt mondta nekik, hogy „bokszolni” megy. A vádlottak vele tartottak, egy áruház raktárához értek, ahol a három hajléktalan sértett és két társa tartózkodott. Az ismeretlen társ és a
vádlottak odamentek hozzájuk.

Két sértett a fal mellett aludt, míg a harmadik és másik két férfi ébren volt. A vádlottak az ébren lévő hajléktalanokkal beszélgetni kezdtek, miközben a sértettek tárgyait nézegették. Az egyik hajléktalan felszólította őket, hogy ne vigyenek el semmit. Ezután a vádlottak és ismeretlen társuk elmentek, s a közelben várakoztak. Később a sértettek két társa a közeli üzletbe ment vásárolni, míg a három sértett a raktárhelyiségnél maradt.

Rövid idő után az ismeretlen társ egy konténerből magához vett hat darab boros üveget, megkérdezte a vádlottaktól, hogy mennek-e vele „a hajléktalanokat bokszolni”. A három fiatalkorú vele tartott. Az ismeretlen társ és a II. r. vádlott egy-egy botot vett a kezébe, a raktár kivilágítatlan területére értek, ahol két sértett aludt, míg a harmadik tőlük távolabb elhelyezkedve még ébren volt. Az ismeretlen társ az alvó B.CS. sértett fejét a nála lévő bottal többször megütötte, majd a férfi fejét a matrac mellett talált boros illetve befőttes üvegekkel ütni kezdte. A II. r. vádlott a nála lévő bottal a sértett fejét többször megütötte, míg az I.r. vádlott több alkalommal a férfi mellkasába rúgott.

A bántalmazás során a fekvő férfi felébredt, de rövid időn belül eszméletét vesztette. Ekkor II. és III. r. vádlott az alvó Ny.L.-hez lépett, a II. r. vádlott a férfi fejét és felső testét bottal, többször megütötte, míg a III. r. vádlott a fejét rúgta meg több alkalommal. Az I.r. vádlott és az ismeretlen társ B. Cs. bántalmazásával felhagyva a földön fekvő Ny.L-hez léptek. Az I. r. a férfi fejét többször megrúgta, az ismeretlen társ ököllel a fején ütötte meg, míg a II. r. vádlott a sértettet mellkason rúgta. A folyamatos bántalmazás következtében Ny.L., eszméletét elvesztette. A harmadik sértett a társai bántalmazását látva elindult egy telefonfülke felé, hogy
segítséget kérjen. A vádlottak és ismeretlen társuk utána futottak, hogy az értékeit megszerezzék. Körbevették, cigarettát kértek tőle, mire a sértett megmutatta a nála lévő dohányzacskót, melyet az ismeretlen társ elvett tőle, a férfi oldalát megrúgta, aki a földre esett. A három vádlott és ismeretlen társuk a férfi fejét és testét többször kézzel megütötték és megrúgták. Ezután a II. r. vádlott a sértett zsebében értékek után kutatott, míg az I. r. vádlott lecsatolta karjáról az óráját. A férfit a földön hagyva távoztak a helyszínről.

Első nyilvános ülés.

Írisz Ingatlanok

Debrecen, Rákóczi utca

63 m2-es lakás kiadó
300 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca

8 546 m2-es ipari ingatlan eladó
128 190 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca - Ipari terület eladó a József Attila telepen

6 799 m2-es ipari ingatlan eladó
101 985 000 Ft

Debrecen, Diószegi út - Ipari telephely telek eladó

18 072 m2-es ipari ingatlan eladó
271 000 000 Ft