Keményen kiosztotta az oktatási hivatalt egy magyar diáklány

Ország

Lesújtó véleménnyel van a magyar oktatásról egy vidéki iskolás. Emőke Facebookon foglalta össze, miért nem fogja a saját gyerekeit Magyarországon taníttatni.

Utálom az egészet amit maguk művelnek! Gyerek vagyok, fél 6-kor kelek napi 8 órám van legtöbbször, vidéken élek, a legkorábbi időpont mikor 8 órával hazaérek a fél 5, ahogy sok más ezer társamnak akiknek elegük van szintén!

– írja a lány. Emőkét az is dühíti, hogy a tanárok “mindössze” annyit kérnek, hogy egyetlen órát szánjon a tantárgyukra. Igen ám, de ha napi 8 órája van, akkor tanulhatna hajnalig.

Nincs gyerekkora, nem tud kikapcsolódni, csak a tanulás marad – panaszolja, a sok haszontalan tananyagnak pedig semmi értelmét nem látja.

Emőke úgy érzi, ha majd neki is lesznek gyerekei, semmiképp sem idehaza akarja őket nevelni. Ennek pedig legfőbb oka a magyar oktatási rendszer embertelensége.

Egy dologban biztos vagyok, az én gyerekeim messziről elfogják kerülni a magyar oktatást! Az én gyermekeim tanulni fognak, tanulni fognak embernek lenni, őszintének, szeretetteljesnek és BOLDOGNAK! Az én gyermekem ha hazaér majd az iskolából legkésőbb fél 2kor akkor játszani fog, majd az összes tantárgyra összesen tanulunk másfél órát, majd játszhat vagy pihenhet megint! Az én gyermekem olyan országba fog felnőtté válni, ahol megtanul BOLDOG lenni és lesz gyerekkora!

– írja, majd leszögezi, nem a pedagógusokkal van baja, őket ugyanolyan áldozatnak látja, mint a diákokat.