Bődi Ildikó textiles iparművész kiállítása Józsán

Kultúra

DALOK – JELEK címmel Bődi Ildikó textiles iparművész alkotásaiból nyílik kiállítás szeptember 14-én, csütörtökön, 17 órakor a DMK Józsai Közösségi Házában (Debrecen-Józsa, Szentgyörgyfalvi u. 9.). Köszöntőt mond: Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója. Vendégünk: a 35 éves Bikini Zenekar. Közreműködik a Szent Efrém Görögkatolikus Általános Iskola Szivárvány Kamarakórusa (karnagy: Deli Gabriella). A kiállítás-megnyitót kötetlen beszélgetés követi a Bikini Zenekar tagjaival.

A művész 12 bemutatandó alkotását kifejezetten a Bikini együttes dalai ihlették. Nagy örömünkre szolgál, hogy a zenekar tagjai elfogadták meghívásunkat a kiállítás-megnyitóra.

„Lélekből festek. Jel(kép)eket írok. Vallom, a kegyelem ölelésében csodák születnek. Ehhez elég egy jel, hogy jelet hagyjak. Ez a küldetésem.” (Bődi Ildikó)

„A jelek üzenete számomra alkotásaimon keresztül testesül meg. A jelek kristálytiszta forrása  népünk szerves műveltségéből – rege, monda, népdal, népzene – és hitvilágából, „díszített”
tárgyainak gazdag jelíró motívumkincséből, az ős- és jelenkori természeti népek rajzolt képjeleiből, magas művészetek, múlt-, jelenkori, kortárs művészeinek alkotásaiból, köznyelvi képes beszédből, és gyökereiben, a természetes alapú, mindenséget átölelő, gyermeki vizualitásból fakad.
A BIKINI DALOK, a zene jelnyelvén megfogalmazott szimbólumok emberi kapcsolatokról, szerelmekről, érzelmekről, emlékekről, a világunk nehéz, viharos dolgairól, Isten és ember kapcsolatáról, az útkeresésről szólnak.
A BIKINI DALOK MINDIG TANÍTANAK. Tökéletes magyar szöveg- és dallamviláguk fülbemászó, szívbemarkoló. Millió ember szívét dobogtatta már meg! Nagyon szeretem ŐKET!  

Ez a tárlat őszinte TISZTELET A 35 ÉVES LEGENDÁS ZENEKAR ELŐTT! Az álom valóra vált! Köszönöm a Mindenhatónak!”  (Bődi Ildikó)
A munkák október 14-ig tekinthetők meg az intézmény nyitvatartási idejében.