Melyik lesz Debrecen Város Bora?

Kultúra

Debrecen város kulturális hagyományainak fenntartása, valamint a borturizmus népszerűsítése mindenkinek közös célja kell, hogy legyen. Eme törekvés egyik elemeként az önkormányzat meghirdeti a Debrecen Város Bora 2016 borversenyt.

Debrecen városa és környéke híres gasztronómiai kultúrájáról. Csak néhány példa a városra jellemző, másutt sehol meg nem található gasztronómiai kínálatból: debreceni páros kolbász, debreceni töltött káposzta, hortobágyi húsos palacsinta, szürkemarha-húsból készült különlegességek és kemencében sütött-főzött ételek.

A helyi és a magyaros specialitásokon túl egy nagyváros gasztronómiai kínálata természetesen nem nélkülözheti a méltán híres magyar borok széles választékát sem. A magyar bor és borkultúra nem idegen Debrecen városától. Történelmi tény, hogy Érmellék, mely évszázadokon át a város szőlőskertje volt, az egyik legjelentősebb fehérboros vidéknek számított. A város turisztikai kínálatának szélesítése. Debrecen város kulturális hagyományainak fenntartása, valamint a borturizmus népszerűsítése mindenkinek közös célja kell, hogy legyen. Eme törekvés egyik elemeként az önkormányzat meghirdeti a Debrecen Város Bora 2016 borversenyt.

Pályázni a mellékelt jelentkezési lapon lehet, amelyet bormintánként kell kitöltetni, s a jelentkezési lapon feltüntetett határidőig és helyszínen bormintákkal együtt benyújtani. A bormintákat 2016. január 7-én szakmai, társadalmi zsűri értékeli két – egy száraz vagy félszáraz fehérbor és egy száraz vörösbor – kategóriában. A díjátadásra Debrecen Bálján kerül sor, 2016. január 16-án.

A Debrecen Város Bora 2016 borverseny jelentkezési lapja