Poroszlay úti gyilkosság: az egyetemisták segítségét kérte a rendőrség

Rendőrség

A Neptunon, azaz a Debreceni Egyetem elektronikus tanulmányi rendszerén keresztül üzent a rendőrség a cívisváros hallgatóinak. A szokatlan levélben arra kérték a diákokat, hogy jelentkezzenek ha bármilyen információval rendelkeznek a gyilkossággal kapcsolatban. A nyomravezetői díj továbbra is kétmillió forint.

Mint ahogy arról korábban hírt adtunk, Debrecenben 2014. július 21-én 17 óra körüli időben egy Poroszlay utcai társasház egyik lakásában találtak rá egy 22 éves férfi holttestére. A sértett halálát az orvosszakértői vélemény szerint idegenkezűség okozta.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban érdemleges adattal, információval rendelkezik, hívja a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (hétfőtől-csütörtökig: 8 órától -16 óráig, pénteken: 8 órától -13 óráig), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 2.000.000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja.

(Fotó: dehir.hu)