A vádlott bosszút állt, amiért élettársa elhagyta

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki volt élettársa autójáról letörte a tükröket és megrongálta az ablaktörlő lapátot.

A vádlott és a sértett hosszabb ideig élettársi kapcsolatban éltek, azonban a nő az élettársi kapcsolatot 2018. decemberében megszakította, majd visszaköltözött a szüleihez Tiszacsegére.

A vádlott nem tudta elfogadni az élettársi kapcsolat megszűnését, ezért 2019. február 1-jén 20.40 perc körüli időben ittas állapotban megjelent a nő szüleinek tiszacsegei háza előtt, ahol észrevette a sértett ott parkoló autóját.

A vádlott ekkor nekiesett a járműnek, puszta kézzel letörte mindkét visszapillantó tükrét, a jobb oldali ablaktörlő lapátot elhajlította, továbbá ismeretlen módon megrongálta a jobb oldali első ajtót is, ami behorpadt.

A rongálás zaját észrevették a házban tartózkodók, felhúzták az ablakredőnyt, mire a vádlott sietve eltávozott a helyszínről.

A vádlott a gépjármű megrongálásával több mint 50.000,- Ft kárt okozott a sértettnek, amely nem térült meg.

A férfi kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen garázdaság és rongálás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatás nélkül, az iratok tartalma alapján büntetővégzéssel közérdekű munka büntetést szabjon ki vele szemben.