Hamisított ruhaneműket árult egy asszony Komádiban

Helyi hírek

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki egy piacon hamisított márkájú ruhaneműket árult.

A vádlott 2018. május 20. napján Komádiban a piacon árult különböző ruházati termékeket. Az árucikkeket Szerbiában vásárolta és azokat haszonnal kívánta eladni. Az árusító nő a termékek származását nem tudta igazolni. A piacon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrei az asszonynál próbavásárlást tartottak, majd a vádlottat ellenőrzés alá vonták.

A vádlott olyan zoknikat, pólókat és nadrágokat árult, amelyek egy védjegy oltalom alatt álló cég gyenge minőségű hamisítványai. Az asszony a helyszínen elismerte, miszerint tudta, hogy az árusított termékek nem eredetiek.

A márka utánzásával a jogtulajdonosnak több, mint 400.000,- Ft vagyoni hátránya keletkezett.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására és a hamisítványok elkobzására tett indítványt.