Megverte, majd magára hagyta az asszonyt – 16 évet kapott

Helyi hírek Ország

A Debreceni Ítélőtábla a vádlott szabadságvesztés büntetését 16 évre enyhítette, egyebekben helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2018 májusában G. T. J. vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és testi sértés vétsége miatt 18 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A bíróság által megállapított tényállás szerint a sértett 2014-ben ismerkedett meg a vádlottal, majd élettársa halála után 2016-ban közelebbi kapcsolatba került a vádlottal, aki napi rendszerességgel tartózkodott a sértettnél Miskolcon.

Kapcsolatukat a vádlott dominanciája jellemezte, irányította a sértett életét, több alkalommal bántalmazta is az asszonyt. A bántalmazások miatt a sértett többször is rendőri intézkedést kért. 2017 februárjában a sértett a boltba ment, onnan már erősen ittas állapotban tért haza. Délután a vádlott megérkezett hozzá és együtt folytatták az italozást, majd veszekedni kezdtek. Ekkor a vádlott 3-4 alkalommal bántalmazta a sértettet. Nem sokkal később újra összevesztek és a bántalmazás folytatódott. Ennek során a vádlott többször is megragadta a sértett nyakát és ököllel ütötte az asszony fejét illetve felső testét.

A kitartó ütlegelést követően a sértett eldőlt az ágyon és hányt. A vádlott ugyan látta, hogy a sértett rosszul van, hányt is, ennek ellenére a nőt magára hagyva távozott a lakásból. A sértett a bántalmazás következtében súlyos koponya és egyéb zúzódásos sérüléseket szenvedett, melyek következtében a helyszínen meghalt. Elszenvedett sérülései nagy fájdalommal és testi, lelki gyötrelemmel jártak.