Visszatérítették a Mikulást – „varázslat” és adomány

Helyi hírek

Harsány gyermekkacagás, éneklés töltötte meg a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házát december 11-én: közel 200 alsó tagozatos kisdiáknak tartott gyermekkarácsonyt a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete ajándékokkal, Mikulás-csomaggal.

Egy gitár, két szék, kalap, némi szaloncukor és házilag varrt jelmez: ebből eleven színház született, mely közel 200 gyermeket elvarázsolt a Magyar Vöröskereszt gyermekkarácsonyán a DMK Belvárosi Közösségi Házában. A csoda a Kuckó Művésztanya és Utcaszínház lelkes művészeinek köszönhetően történt meg. A „Szép csillag” című zenés játék alatt a gyermekek énekeltek, kacagtak, válaszoltak a szereplőknek. Részben ez is volt a cél, a karácsony meghitt, ünnepi, varázsos hangulatával megajándékozni a kis vendégeket. A „mobil”, a digitális játékok és filmek készen kínált világa helyett az ember csodálatos adottságát, a teremtő fantáziát mozgatta meg a társulat.

A darab végén egy ’kópé’, eltérítette a Mikulást, s miután a lelkes kis vendégsereg megmutatta neki, hová kell jönni, meg is érkezett a jótevő, és a gyermekeknek Mikulás-csomagot adott, majd minden csöppség kapott játékot, amit maga választott ki.

A finomságok sem maradtak el, érkezés után megvendégelték a csöppségeket pizzával, bejglivel és üdítővel a vöröskeresztesek.

***

Dr. Csordás Tibor, a debreceni Lézer Magánrendelő igazgatója 200 000 forintot adományozott a gyermekprogramra. Idén a debreceni gyermekkarácsony játékaira fordítottuk az összeg javát, de jutott belőle a hajdúnánási és balmazújvárosi gyermekkarácsony édességeire is.

Debrecenben a Karitatív Testület csokigyűjtő akciót szervezett decemberben, és a felajánlásokból 150 táblás- és egyéb kisebb csokoládét adott, amit a területi szervezet a gyermekkarácsony Mikulás-csomagjaihoz használt fel.