Változik a forgalmi rend a debreceni a Bajcsy-Zsilinszky – Simonffy – Kápolnási – Tisza István utcákon

Helyi hírek

Új forgalmi rend lép életbe a forgalmi és parkolási igényekhez igazodva a debreceni Bajcsy-Zsilinszky – Simonffy – Kápolnási – Tisza István utcákon. A munkálatok keretében új közúti jelzőtáblákat helyeznek ki, valamint a burkolati jelek és a jelzőlámpás forgalomirányítási rendszer is módosulnak a következők szerint:

– A Kápolnási utcában kétirányú forgalmi rend kerül bevezetésre. Az utca teljes hosszában a várakozási lehetőség megszűnik (a várakozóhelyek burkolati jeleit eltávolítják).

– A Simonffy utca Tisza István utca és a Kápolnási utca közötti szakaszán egyirányú forgalmi rend lesz. Az utca érintett szakaszát járművel kizárólag a Tisza István utca irányából (jobbra kis ívben fordulva), illetve a Simonffy utca irányából (a Szepességi utca felől egyenesen) lehet megközelíteni. A meglévő burkolati jelek és a 27. szám előtti jelzőlámpa eltávolításra kerül. A Simonffy utca páros oldalában – az érintett szakaszon – várakozóhelyek kerülnek kialakításra.

– A Bajcsy-Zsilinszky utca Tisza István utca és a Kápolnási utca közötti szakaszán egyirányú forgalmi rend lép életbe. Az utca érintett szakaszát járművel kizárólag a Pásti utca irányából lehet megközelíteni. Az utca páros oldalában – az érintett szakaszon – várakozóhelyeket alakítanak ki, ezzel az utcában található orvosi rendelő előtt megállási lehetőség lesz.

– A Tisza István utcáról a Bajcsy-Zsilinszky utcára (jobbra kis ívben) a bekanyarodás megtiltásra kerül.

A módosítási munkák 2018. december 5. és december 15. között ütemezve zajlanak, s a Kápolnási utcán kezdődnek.

A végleges forgalmi rendek kialakítása az időjárás függvényében várhatóan 2018. december 15–én befejeződik. A polgármesteri hivatal kéri a gépjárművel közlekedőket, hogy figyelmesen, az új, módosított forgalmi rendnek megfelelően vezessenek!