Alapvető közlekedési szabály megszegésével okozott balesetet a tiszadobi férfi

Helyi hírek Ország

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki lakott területen belül az elsőbbségadási kötelezettségre vonatkozó szabályt megszegve ütközött egy másik személyautóval.

2018. május 13-án 18.00 óra körüli időben a vádlott személygépkocsival tartott Tiszadobra, az autó jobb oldali első ülésén vele utazott a barátja. Mindketten használták a biztonsági övüket.

Tiszagyulaházán keresztül haladva ideális időjárási, látási és fényviszonyok voltak, gyér volt a forgalom, így sem objektív, sem szubjektív körülmények negatívan nem befolyásolták a vádlott közlekedését.

Tiszagyulaháza belterületén egy útkereszteződéshez érve a vádlott nagyfokú figyelmetlensége folytán nem tett eleget elsőbbségadási kötelezettségének, az ezt előíró közlekedési jelzőtábla ellenére behajtott az útkereszteződésbe és balra kívánt kanyarodni, azonban ennek végrehajtása során összeütközött a jobbról érkező, a szabályokat betartva közlekedő személygépkocsival.

Az ütközést követően a vádlott gépkocsija a közeli művelődési ház előtt kihelyezett beton virágtartónak ütközött, míg a vétlen autó a tengelye körül megpördült és szintén a művelődési ház közelében, a járdára sodródva állt meg.

A vádlott elsőbbségadási kötelezettségének megszegése folytán létrejött közlekedési balesetben a férfi mellett ülő barátja többszörös csonttöréses és zúzódásos sérüléseket szenvedett, mely sérülések közül a töréses sérülések 8 napon túl gyógyulóak.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A vádiratban büntetővégzés meghozatala keretében, tárgyalás lefolytatása nélkül pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt.