Seprűnyéllel verte össze gyermekét egy böszörményi nő – megúszta a börtönt

sadboyypix

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt büntetővégzés meghozatalát célzó vádiratot nyújtott be a Hajdúböszörményi Járásbíróságra az ellen az anya ellen, aki hirtelen haragjában seprűnyéllel ütötte 11 éves gyermekét.

Január 23-án az elvált asszony egyedül volt otthon a kiskorú sértettel. Röviddel azt megelőzően tudta meg, hogy a gyermek korábban tiltása ellenére beengedett a házba egy kislányt, ezért dühös lett és egy seprűnyéllel testszerte ütötte a sértettet.

A gyermeknek a combján, a csípőjén és kezén 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek. 

Figyelemmel a bántalmazás eszközére, a sérült testtájékokra, az erőbehatások nagyságára, a vádlott szándéka 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult. 

A sértett életkoránál fogva védekezésre képtelennek minősül.

A kiskorú a bűncselekmény elkövetésének időpontjában az anya nevelési hiányosságai, illetve kifogásolható magatartása miatt védelembevétel hatálya alatt állt, a bántalmazás után pedig a gyámhatóság a sértettet kiemelte a családból, nevelésbe vételét rendelte el, a gyermek nevelőszülőkhöz került.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a fenti bűncselekmény miatt benyújtott, büntetővégzés meghozatalára, azaz tárgyalás nélkül hozandó döntésre irányuló vádiratában az asszonnyal szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.

One thought on “Seprűnyéllel verte össze gyermekét egy böszörményi nő – megúszta a börtönt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*