Újra van víz a nyíradonyi hátralékosoknál

Helyi hírek

A legnagyobb kánikulában kapcsolták ki a szolgáltatást.Mint megírtuk, 21 nyíradonyi család maradt víz nélkül hétfőn, miután a szolgáltató kikapcsolta náluk a vizet. Az érintettek mindegyike hátralékos, 100-150 ezer forinttal tartoznak a vízműnek, a kikapcsolás pedig pont akkor történt, amikor országos hőségriadó volt (és ma is tart).

Az áldatlan állapotokra először Gurmai Zita hívta fel a figyelmet, aki Kunhalmi Ágnessel, szocialista képviselőtársával közösen Nyíradonyban emlékezett meg a roma holokausztról. A nyíradonyi önkormányzat úgy reagált, az érintett utcában három közkifolyó található, melyből kettő szünetelés nélkül működik, a harmadikat pedig az önkormányzat kezdeményezésére üzembe helyezték. A hőségriadóra tekintettel a polgármester pet-palackos ásványvíz osztását rendelte el.

A Népszava helyi lakosoktól úgy értesült, hogy a Bokrétás utcában megjelentek a vízművek munkagépei,és visszakötötték az elzárt vizet. A cég a közeljövőben minden érintettel  megállapodik a tartozás részletekben történő fizetéséről.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.