Minden idők legerősebb októberi utasforgalmát érte el a debreceni reptér

Helyi hírek

Minden idők legerősebb októberi utasforgalmát érte el a Debrecen Airport. 2017. októberében, a tavalyi év októberéhez képest 44%-kal többen, mintegy 27110 légi utas vette igénybe Magyarország második legforgalmasabb repülőterét.                                       

Debrecen Airport 2016.október 2017.október Növekedés
Utasforgalom (fő) 18 800 27 110 +44%

 

Debrecen Airport 2016. JAN-OKT 2017. JAN-OKT Változás
Utasforgalom (fő) 247 750 273 690 +10%

 

“A Debrecen Airport az első tíz havi utasforgalmát a javuló kihasználtságot mutató menetrend szerinti járatok mellett a különösen élénk nyári charterforgalomnak köszönhetjük. Az év utolsó 2 hónapját tekintve is optimisták vagyunk, hiszen az előfoglalási trendek folyamatosan javulnak és a kereslet is stabil. Március végétől kezdve már összesen hét európai és izraeli régióval van közvetlen menetrend szerinti összeköttetése Debrecennek. 2017-ben még jelentősebb turistaforgalmat prognosztizálunk Debrecenben ill. a kelet-magyarországi régiókban és a határokon túl is. További növekedést várunk az érkező külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák számában ill. a régió szállodáinak kihasználtságánál is. Továbbá a repülőtér által generált turistaforgalom jelentősen hozzájárul a 2017-es IFA és ÁFA bevételekhez ill. új munkahelyeket teremtett az idegenforgalmi szektorban és növeli a régió vállalatainak és vállalkozásainak az összeköttetést a piacok és az anya- és leányvállalatai között.

2017. december 18-án indul az új Wizz Air Moszkva járat, amellyel 8-ra bővül a menetrend szerinti járatok száma a Debrecen Airportról és a szomszédos országok régionális repülőterei közül egyedül Debrecenből lesz közvetlen légi összeköttetés az orosz fővárosba. Az őszi és téli hónapokban a kultúrára, vallási turizmusra és városi vakációra szomjazók, Nyugat-Európa és Izrael nagyvárosait kereshetik fel közvetlen járatokkal ill. a hálózati partner-légitársaságunkkal a Lufthansával Európa legjobb repülőterén, a müncheni repülőtéren keresztül egyetlen átszállással szinte minden német városba, Európa szinte összes fővárosába és öt kontinens, több mint száz úti céljára utazhatnak el a Debrecen Airportról hetente akár háromszor is (!)

2017-es téli menetrend

       Desztináció Ország Légitársaság Típus
London-Luton Egyesült Királyság Wizz Air menetrend szerinti
Eindhoven Hollandia Wizz Air menetrend szerinti
Paris-Beauvais Franciaország Wizz Air menetrend szerinti
Milano-Bergamo Olaszország Wizz Air menetrend szerinti
Malmö Svédország Wizz Air menetrend szerinti
Tel Aviv Izrael Wizz Air menetrend szerinti
München Németország Lufthansa menetrend szerinti
           Moszkva

(dec.18-tól)

         Oroszország Wizz Air menetrend szerinti

A Debrecen Airport Magyarország második legnagyobb, schengeni kritériumoknak is megfelelő repülőterét 2016-ban több mint 284 000 utas kereste fel. 2017. végére több mint 310 000-es utasforgalmat szeretne elérni a Wizz Air bázisnak illetve Lufthansa City Line menetrend szerinti és az erős nyári charter forgalomnak köszönhetően. A repülőteret üzemeltető Xanga Cégcsoport és Debrecen Város Önkormányzata is elkötelezett, hogy minél több charter és menetrend szerinti járat valamint cargo járat is üzemeljen a Debrecen Airportról és ennek érdekében, aktív tárgyalásokat folytat számos nemzetközi légitársasággal természetesen az egyéni utasok és üzleti utazók reális igényeit szem előtt tartva. A repülőtér katalizátor szerepe a régió turizmusában valamint Kelet-Magyarország gazdasági fejlődésében megkérdőjelezhetetlen.