Együtt a közösségszervezésért

Egyetem Helyi hírek
A „Közösségszervezés alapszak munkacsoport dolgozik.

Az új, 2017 szeptemberében induló közösségszervezés alapszak tartalmi fejlesztésére indult együttműködés április 24-én 11 felsőoktatási intézmény, köztük a Debreceni Egyetem Művelődéstudományi és Humán Tanulmányok Tanszék részvételével.

A „Közösségszervezés alapszak munkacsoport” célja, hogy országosan összehangolt, átjárható képzési tartalom alakuljon ki mind az elméleti, mind a gyakorlati felkészítés terén. Ennek érdekében a partnerek kidolgozzák többek között a szakmai gyakorlatok egységes rendszerének módszertani elveit és értékelési szempontrendszerét; áttekintik a szakmára vonatkozó hazai és nemzetközi kutatásokat; tervet készítenek a képzésbe lépő hallgatókat érintő országos felmérésre, amely a diákok képzési motivációit, érdeklődését, munkaértékeit tárja fel; emellett feltérképezik a szak lehetséges nemzetközi kapcsolódási pontjait is.

A már az indulás évében országosan több mint 2000 jelentkezőt vonzó szak támogatására létrejött munkacsoport a Nemzeti Művelődés Intézet Művelődési Intézet Nonprofit Kft. szervezésében működik öt hónapon keresztül, hogy szeptemberben felkészülten várják a Debreceni Egyetemen is az első közösségszervezés alapszakos hallgatókat.

www.uinideb.hu