A világűré lesz a főszerep a Fórumban

Helyi hírek

Űrkalandra hív a FÓRUM 2017. február 1. és19. között: a februári időszakot felpezsdítendő, egy új témájú, de bevált tematikájú családi kiállítással indítják a Fórum Debrecenben, melynek témája az űr.

Farkas Bertalan, a magyar űrhajós, nyitja meg a kiállítást és a róla megjelent könyv dedikálásával egybekötött közönségtalálkozón vesz részt 2017.01.31-én 17 órakor a Libri könyváruházban.

Az interaktív kiállításon a gyerekek – hasonlóan a tavalyi évben megrendezett tengeri kiállításhoz – ezúttal az űrhajósok, bolygók és űrutazás világába nyernek majd betekintést. A gyerekek a kiállítást szervezett tárlatvezetés keretein belül ismerhetik majd meg, sőt még szkafandert is magukra ölthetnek, mely szintén nagyon izgalmasnak ígérkezik.

Ezen kívül videofilmet nézhetnek az űrbeli életről, élethű modelleken keresztül kerül bemutatásra a Holdon való élet érdekes világa. Lehetőség lesz fotózkodni is, az erre kialakított helyszínen. A látogatók megtekinthetik a Naprendszerről szóló információs anyagot, valamint a különböző űrállomások és űrhajók kicsinyített másait is közelről megszemlélhetik. A kiállítás végén minden kis asztronauta oklevelet kap.

A látogatók számára is lehetőség lesz tárlatvezetésen részt venni, az alábbiak szerint:

Hétköznap: 16 és 19 óra között
Szombaton: 10 és 18 óra között
Vasárnap: 10 és 17 óra között

A kiállítás részeként érdekes és látványos kísérletek bemutatásával várnak mindenkit, naponta 17 és 18 órától a bevásárlóközpont alsó szintjén.

Az űrkutatásnak van magyar vonatkozása is, a 36 évvel ezelőtti magyar űrutazás is témája lesz kiállításnak.