Állatkertek Éjszakája a Debreceni Állatkertben és Vidámparkban

Helyi hírek

Minden évben eljön az éjszaka, amikor reflektorfénybe kerülnek az allatok. A jubileumi, ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Állatkertek Éjszakáján a hagyományos, közkedvelt programokon kívül ebben az évben számos újdonsággal is várják a látogatókat.

Az állatgondozók egész este több helyszínen mesélnek az ott bemutatott, főként éjszaka aktívabb állatokról, illetve a velük való foglalkozás kulisszatitkairól.

A szakvezetéseken olyan állatkerti intimitásokról is hallhatunk például, hogy hogyan mos fogat a víziló. Valamint új látványosságként az oroszlánok éjszakai portyáját is figyelemmel kísérhetjük. Többek között ünnepi menüt kapnak a lajhárok, a zsiráfok és a tapírok is. Sőt Partit rendeznek a makik, ahol lehetőség lesz a majomkenyér megkóstolására is.

A fényfestéssel megvilágított Afrika-röpde fényárban úszó vízesésével különleges éjszakai látványt ígér.

A merészebb látogatók a Pálmaházban Bátorságpróbán bizonyíthatják rátermettségüket, hogy félelmüket legyőzve megismerjék és megkedveljék az addig nem szeretett állatokat is.

Megismerkedhetünk a denevérek éjszakai életével és az emberi fül számára nem hallható hangjaival.

Az Elvarázsolt Kastélyban az állatkertben valaha élt különleges állatok különböző relikviáit és az éjszaka különös hangjait ismerhetik meg a látogatók.

Az orrunkra és tapintásunkra hagyatkozva, tesztelhetjük érzékszerveinket az Illatkert óránkénti illat-túráján, míg a kivilágított Szamárfogat a Kívánságtó körül szállítja a gyerekeket.

A vidámparki Dombtetőn a Kis éji zene mellett az állatokról mesélnek a Csillagok.

Különleges szolgáltatásként a Vidámpark néhány játéka éjszaka is üzemel (Dodgem, Kukac hullámvasút, Kacsavonat, Lovasforgó, Óriáskerék, Ugrálóvár, Repülős forgó). A Kisvasút egész este, külön részvételi jegy váltása nélkül visz egy éjjeli kirándulásra.

A kézműves sátorban állatokkal kapcsolatos ékszereket, rajzokat, kerámiákat és egyéb emléktárgyakat készíthetnek a kilátogató családok tagjai.

A lampionokkal fáklyafényben úszó varázslatos hangulat mellett garantált az élmény, hiszen lesz még… Mozizoo, Mazsorett show, Capoeira bemutató, Táncház, Tűzzsonglőrök és tűztáncosok, Akrobaták és Lézershow is.

A belépők egységesen 1.200 Ft/fő áron kaphatók, idén már elővételben is.

További információk az 52/310-065 telefonszámon, valamint a www.zoodebrecen.hu honlapon.