Horváth Tamás és Raul

Fokozódó izgalmak a Campuson

Egyetem Helyi hírek Kultúra Party Zone

A nulladik napi „bemelegítés” után tegnap már teljes gőzre kapcsolt a Campus Fesztivál. Tanúi lehettünk egy világpremiernek, miközben lakodalmas házzá változtatta a Hallt az Animal Cannibals és Horváth Tamás. Láttunk egy Csernus-doki hasonmást, engem pedig Kelemen Kabátban-nak néztek. Dévényi Tibi bácsi meg akkora bulit csinált, hogy majdnem kirúgta a Riska sátor oldalát, ha lett volna oldala.

Ülünk a vonaton és kész

A fesztivál felé tartva már messziről hallott Kowalsyék hangja, amint épp a Nagyszínpadon nyomják a bulit. Akik nem tudtak/nem akartak bemenni a Campusra, kintről élvezték a koncertet, főleg, hogy valamelyest még a színpadra is rá lehetett látni, hang meg ugye eleve volt. Eközben a Hallban az Animal Cannibals zúzott, a rap duó szó szerint értelmezte, hogy teljes gőzre kapcsolt a fesztivál. Ezért az „Ülünk a vonaton” előtt a „Megy a gőzös”-t kezdték el énekelni, és egyúttal vonatozásra hívták a közönséget. Hirtelen nem tudtam eldönteni, hogy a Campuson vagyok-e, vagy egy lagziba csöppentem, ahol az egyszemélyes-szintetizátoros zenekar épp most kezdte Demjén Rózsitól a „Szerelemvonatot”. Azért az látszott, hogy a közönség a MÁV szolgáltatásain szocializálódott, a vonat ugyanis egész hamar lelassult, majd le is állt. A helyén támadt űrben pedig egy Csernus Imre hasonmást (vagy magát a pszichológust?) véltem felfedezni, de akárki is volt, személyiségi jogai miatt nem fotóztam le.

„Te vagy a Kelemen Kabátban?”

Az este „prime-time” koncertjét a Nagyszínpadon a Quimby adta, Kiss Tibiék hozták a szokásos profi formájukat, a fellépés előtt pedig egy 3 perces kisfilmmel emlékeztek meg a nemrég elhunyt Somló Tamásról. A Quimbyvel egy időben a fiatalabb korosztályt a Hősök szórakoztatta a Hallban, majd a „lakodalmas rap” (kategória tőlem) koronázatlan királyai, Horváth Tamás és Raul léptek színpadra. Férfiasan bevallom, hogy korábban nem ismertem egy dalukat sem, így őszinte megdöbbenéssel figyeltem, ahogyan a csordultig megtelt Hallban több ezer ember kívülről fújja az összes dalszövegüket. Meglepetésemet tovább fokozta, hogy valaki odajött hozzám, és megkérdezte, hogy a Kelemen Kabátban tagja vagyok-e. Hirtelen nem tudtam eldönteni, hogy ezt most bóknak, vagy sértésnek vegyem, de az biztos, hogy ilyet se kérdeztek még tőlem. Ez a meglepetések koncertje volt.

Dévényi Tibi bácsi esete Riska tehénnel

2008-ban, amikor először tartottam előadást az egyetemen, csodálkozva hallgattam, ahogy a hallgatók lelkesen mesélték: indulnak este Dévényi Tibi bácsi retro bulijára. Hogyhogy? Ő még tart bulikat? Nos, azóta már 2016-ot írunk, de Tibi bácsi továbbra is töretlen sikerrel nyomatja a partyt. Isten adjon neki még sokáig egészséget ehhez. Ahogyan az előző években, most is a Riska tehén által szponzorált házibuli színpadot vette birtokba, amelynek a közelébe se lehetett férni, annyian voltak. A jól ismert dalok csendültek fel, a társaságomnak már előre szóltam, hogy na, most fog jönni a „vatizlav”, készüljetek a „kokódzsambó” érkezésére, mielőtt felcsendülne a „vájemszíé”. Bár a buli végét nem vártam ki, de biztos vagyok benne, hogy a „Lemezlovas” című saját dalával zárta.

Minimum világpremier!

Tibi bácsival egy időben az OTP Színpadon a fesztivál egyik nemzetközi fellépője, a belga drum and bass producer-dj Netsky csinálta a bulit. Ezen állítólag egy világpremier tanúi voltunk, mert elmondása szerint most először játszotta le a riói olimpia egyik dalát. A nemzetközi fellépők sora ma tovább folytatódik, érkezik egy valóban világsztár angol zenekar, a Clean Bandit, akik nemcsak Európában, hanem az USA-ban is befutottak. Illetve a szintén angol énekesnő, Jess Glyne, aki a Clean Bandittel közösen lett világsztár, de szólóban is több jelentős sikerdalt produkált az Egyesült Királyságban. Rajtuk kívül sok más mellett olyan hazai sztárok lépnek ma színpadra, mint Majka, a Halott Pénz, az Irie Maffia, valamint a Kelemen Kabátban. Csak nehogy én is a színpadon találjam magam végül…..

DJ Bread