Ónos eső tükörjég Debrecenben

Tükörjég lesz a debreceni utakon

Helyi hírek

Veszélyesen csúsznak az utak egész Hajdú-Biharban. Debrecenben néhol a 20 kilométer/órás sebesség is elég volt ahhoz, hogy az autók közlekedése instabillá váljék.

Éjszaka -10 fokig is zuhanhat a hőmérséklet, de a talaj mentén már kora este fagyott, ezért érdemes már most óvatosan közlekedni, és hosszabb fékúttal számolni.

Az önkormányzat is figyelmeztet (közlemény)

A Debrecenre vonatkozó meteorológiai előrejelzések szerint 2016. január 7-én – csütörtökön – délutántól január 8-án – pénteken – reggelig erős, -10 fok körüli fagy várható. A talajon lévő havat, valamint az aktuális csapadékot – eső, havas eső – figyelembe véve erős jegesedésre lehet számítani.

A polgármesteri hivatal a hatáskörébe tartozó minden intézkedést megtesz a várható helyzet kezelésére, azonban a főbb útvonalak és a mellékutak tapadási tényezője között jelentős eltérések lehetnek, ami balesetveszélyt jelent. Ezért felhívja a város lakói, valamint a városban közlekedő gépjárművezetők figyelmét arra, hogy a balesetveszély csökkentése érdekében az útviszonyok maximális figyelembe vételével, fokozott óvatossággal közlekedjenek!

Felhívja továbbá az ingatlantulajdonosok, ingatlant használók és -kezelők figyelmét arra, hogy az előírásoknak megfelelően gondoskodjanak az ingatlanaik előtti járdák síkosság-mentesítéséről – egyrészt az ingatlanokban élők, másrészt az arra közlekedők testi épségének védelme érdekében.

Emelkedik a benzin ára – Debrecenben hol a legolcsóbb most?

Nem fizetett a szállodában – bíróság elé állítják

Felcsútra igazolt Zsidai László

Farsangnyitó dalidó lesz Debrecenben