Megpofozta, sörrel öntötte le a polgárőrt egy hajdúnánási férfi – ő sem úszta meg szárazon

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az ellen a hajdúnánási férfi ellen, aki egy városi rendezvényt biztosító polgárőrre támadt, arcul ütötte és leöntötte sörrel.

Szerbiai gyakorlaton vett részt egy hajdú-bihari tűzoltó főtörzsőrmester

A feltételezések szerint a szerbiai Mladenovac települést egy 7,6-os erősségű földrengés rázta meg. A NATO Euro-atlanti Katasztrófareagálási Koordinációs Központja és a szerb belügyminisztérium által szervezett gyakorlaton harmincöt szövetséges ország csapatai vettek részt, tizenkét országból érkeztek városi kutató-mentő egységek, köztük a nehéz kategóriájú minősítéssel rendelkező HUNOR.

A hajdúböszörményi férfi kicserélte az autójában a motorblokkot, majd így vitte műszaki vizsgára

A Hajbúböszörményi Járási Ügyészség egyedi azonosítójel meghamisításának bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a gépkocsijába beszerelt egy másik járműből származó motorblokkot, amelyre az eredeti motorról levágott gyáriszámot tartalmazó prizmát helyezte el, majd így vitte műszaki vizsgáztatásra.

Debrecenbe jön Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja

Harminchét korszerű, átfogó egészségvédelmi vizsgálat, látványos anatómiai bemutató, harminc Életmód Pont, életmód tanácsadás és az egészséggel, táplálkozással kapcsolatos játékos foglalkozások – többek között ezek a programok várják azokat, akik október 19-én, pénteken kilátogatnak Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának következő állomására, a Danone Életmód programra Debrecenbe.

Kábítószert árultak egyetemistáknak

A Debreceni Ítélőtábla I.r. vádlott szabadságvesztés büntetését 6 évre, II. és III.r. vádlott szabadságvesztés büntetését egyaránt 5-5 évre enyhítette. A bíróság I.r. vádlottal szemben a vagyonelkobzás összegét 245.500.-Ft, II.r. vádlottal szemben 2.334.000.-Ft, míg III.r. vádlottal szemben 3.939.885.-Ft-ban határozta meg. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.