Megváltozik az MKB Biztosítók neve

Gazdaság

Az MKB Biztosítók pénteki közgyűlései arról határoztak, hogy az MKB Életbiztosító Zrt. neve Pannónia Életbiztosító Zrt.-re, az MKB Általános Biztosító Zrt. neve pedig Pannónia Általános Biztosító Zrt.-re változik – olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett tájékoztatásban.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. közölte, hogy az érintett felek kezdeményezik az új nevek cégbírósági bejegyzését, a névváltás a cégbírósági bejegyzést követően válik hatályossá.
A CIG egyúttal felidézte, hogy a társaság 2017. január 1-jével az MKB Életbiztosító Zrt.-ben 98,97 százalékos, leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. pedig az MKB Általános Biztosító Zrt.-ben 98,98 százalékos részesedést szerzett. A két biztosító CIG Pannóniába történő integrációs folyamatának egyik állomása a mostani névváltás.

Korábbi tájékoztatás szerint a CIG Pannónia Életbiztosító igazgatósága március 9-én döntött arról, hogy az MKB Életbiztosító Zrt. CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-be való beolvadását javasolja a társaság április 13-ra összehívott közgyűlésének. Az igazgatóság szükségesnek tartja azt is, hogy az MKB Általános Biztosító Zrt. leányvállalatába, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-be (Emabit) olvadjon. Az igazgatóság egyebek mellett azzal indokolta a beolvadások szükségességét, hogy a hatékonyság növelése és a jövedelemtermelő képesség javulása akkor várható, ha a biztosítástechnikai rendszerek azonos platformra kerülnek, és a működés azonos jogi keretek között történik. A párhuzamos rendszerek fenntartása és a párhuzamos szervezeti formák működtetése szükségtelen és költséges.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A csütörtöki kereskedést 217 forinton zárta a papír, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 222, a legalacsonyabb 160 forint volt.