Médiatanács: 107 milliós támogatás műsorkészítésre

Gazdaság

Huszonnégy helyi és körzeti televízió nyert el összesen 107 millió forintos támogatást hír-, közéleti és kulturális magazinműsorok gyártására a médiatanácstól – közölte az MTI-vel pénteken a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

A tájékoztatás szerint a nyertesek a következő egy évben készíthetik el a programokat, amelyeket a Magyar Média Mecenatúra programjának idei második fordulója keretében támogatott a testület.

Sikerrel pályázott hírműsor kategóriában a Debrecen, a DSTV Dunaújváros, a Kapos, a Kecskeméti, a Miskolc Televízió és a Veszprém TV. Eredményes pályázatot nyújtott be közéleti magazin kategóriában a Dunakanyarban látható Danubia, a Hajdúnánási Televízió, a Hajdúszoboszlói Városi TV, a mórahalmi Móra-Net TV, az RTV Szekszárd, a Sárvári, a Szentgál Televízió, a szegedi székhelyű TiszapART Televízió és a vecsési központú WTV Williams TV.

Támogatásban részesült kulturális magazin kategóriában a Gyula, a Nógrád megyei Ipoly Televízió, a Kalocsa Városi Televízió, a Kapos Televízió, nyíregyházi Kölcsey Televízió, a Miskolc, a Nyíregyházi, a Pannon Televízió és a sátoraljaújhelyi Zemplén TV.
A közlemény felidézi: a médiatanács 2011 óta a helyi és körzeti televíziós műsorok készítésének támogatására 408 esetben már több mint 1,8 milliárd forintot folyósított médiaszolgáltatóknak a médiapiac sokszínűségének fenntartására.