Döntetlent játszott a DEAC floorball-csapata a mesehősökkel

Egyetem Sport

Tartalékosan, ugyanakkor mégis jó szereplés reményében vágott neki a debreceni floorball gárda a tavalyi bronzérmes IBK Cartoon Heroes elleni idegenbeli összecsapásnak. Varga Tibornak ezúttal az okozhatott fejtörést, hogy a rendelkezésre álló 10 mezőnyjátékost hogyan ossza be egymás mellé.

Nem indult álmosan a mérkőzés: a DEAC 10-ese, Nyisztor Szabolcs első kísérlete még a kapuvasról vágódott a mezőnybe. A hazaiak első komolyabb gólszerzési kísérlete már találattal zárult: Pupek Márkó szerezte meg a vezetést az övéinek. Hamar érkezett a debreceni válasz: Okos Csanád nagyon látványos, levegőből eresztett lövéssel válaszolt és egalizált. A kilencedik percben már a debreceniek vezettek: Varga Gergő passzából Nyisztor Szabolcs volt eredményes. Nem telt csendesen a játékrész folytatása sem: Kovács Gergely ismét döntetlenre alakította az állást. Ezt követően is a hazaiak akarata érvényesült: Dávid Máté majd Turza András révén is eredményesek voltak, így már kétgólosra növelték az előnyüket (4:2). A pihenő előtt Nyisztor Szabolcs gólja hozta közelebb a debrecenieket (4:3).

A második húsz perc debreceni emberhátránnyal indult, amelyet sikerült jól kivédekezni. Az egyre inkább támadásba lendülő cívisvárosiak Nyisztor Szabolcs révén ismét egalizáltak. Ezt követően azonban ismét a hazaiak percei és tűzijátéka következett: Pupek Zsolt, Baán Krisztián és Dávid András is bevette az egyetemisták kapuját (7:4). A bekapott gólok ellenére dr. Héjja Gábor több bravúrral is jelentkezett, meccsben tartva a tiszántúli csapatot. A pihenő előtt jó ütemben érkezett Pál Lóránt találata, amelynek köszönhetően kétgólos hátrányból várhatta a folytatást a debreceni csapat.

Az utolsó játékrészre maradt a mérkőzés és a vele járó pontok eldöntése. A debreceniek egyértelműen szorossá akarták alakítani a találkozót, míg a hazaiak a maguk javára szerették volna eldönteni a kimenetelt. Ennek eredményeként majdnem tíz percig nem változott az eredmény: mindkét csapat támadásaiban benne volt a gól, de egyik sem tudott igazán domináns lenni. Bő tíz perccel a vége előtt Turza András keserítette a DEAC-osokat egy pontos kontra lezárásával, visszaállítva a háromgólos különbséget (8:5). A mesehősök a biztonság kedvéért időt is kértek, hogy rendezzék soraikat. A debreceniek sem tétlenkedtek, változtattak az összeállításon és az utolsó tartalékokat is mozgósították az egalizálásért. A felzárkózást Okos Csanád találatával kezdte a DEAC, egy szépen kijátszott emberelőnyt sikerült kihasználni (8:6). A következő debreceni gólhelyzetnél csak szabálytalanul lehetett megállítani Nyisztor Szabolcsot: a jogos büntetőnél Varga Gergő maradt higgadt (8:7). A továbbiakban emberelőnyben is rohamozhatott a debreceni csapat az egyenlítésért, ám a hazaiak is rávezetéshez jutottak. Csík Dániel is higgadt végrehajtó volt: 9:7-et mutatott az eredményjelző, 4:17 volt ekkor még hátra. És amiben a debreceniek bíztak: jött a dráma! Nyisztor Szabolcs két egyéni villanással 9:9-ra alakította az állást, egy fontos ponttal gazdagodott a DEAC csapata!

A tavalyi bronzérmes otthonában szerzett pont értéke a szezon során derül ki, de jelenleg mindenképpen elkönyvelhető: ez az eredmény más csapatok figyelmét is felkelti, egyik ellenfél sem fog legyinteni a debreceniek eredményei láttán.

A mérkőzést követően a DEAC edzője, Varga Tibor összegzett. „Le a kalappal a csapat játékosai előtt küzdeni akarásból és kitartásból. Mindenki maximálisan odatette magát, egy már vesztettnek tűnő mérkőzést sikerült döntetlenre hoznunk. Jövő héten ismét a mesehősökkel nézünk farkasszemet, remélhetőleg azt az akadályt is sikerrel küzdjük le!”

Salming OB I, 4. forduló
IBK Cartoon Heroes-Kinizsi – Debreceni EAC 9:9 (4:3, 3:2, 2:4)
Érd, Batthyány Sportiskola, 30 néző
Vezette: Berki Gábor, Schauer Balázs

DEAC pontszerzői : Nyisztor Szabolcs (5+1), Varga Gergő (1+4), Okos Csanád (2+0), Pál Lóránt (1+0), Lánczi András (0+1)