Kezdődnek a Medikus Napok a Debreceni Egyetemen

Egyetem
Sport- és közösségépítő élmények, pályaválasztási tanácsadás és koncertek is várják az orvostanhallgatókat a hétfőn kezdődő Centenáriumi Medikus Napokon. A négynapos eseményt idén az orvosképzés százéves jubileuma jegyében tartják a Debreceni Egyetemen.

A „Tanár is volt diák” című beszélgetésekkel kezdődik október 8-án a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Hallgatói Önkormányzata, a Sántha Kálmán Szakkollégium és a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesülete által szervezett eseménysorozat.

A számos szakmai és szabadidős programot kínáló héten pályaválasztási beszélgetések is lesznek a szülészet, nőgyógyászat, kardiológia, neurológia és traumatológia területeit érintve, illetve „Robotika az orvoslásban” címmel is tartanak bemutatót.

A legtöbb előadás és program a hazai medikusoknak kedvez, de a szervezők a külföldi hallgatókra is gondoltak, őket egyebek mellett angol nyelvű előadás is várja majd az innovatív nőgyógyászati beavatkozásokról.

A programokat workshopok színesítik, a mozogni vágyók pedig zumbán, futó-, valamint kettleball edzésen vehetnek részt. Esténként magyar, illetve külföldi medikus együttesek, fellépők zenélnek majd a Nagyerdei Víztoronyban, továbbá ötödik alkalommal tartják meg a Zenélő Medikusok Jótékonysági Koncertet. Az október 8-11. közötti Centenáriumi Medikus Napokat gálaest zárja a Debreceni Egyetem Főépületének Aulájában.

Részletek a DEHÖK oldalán megjelent cikkben .