Forradalmi menza-gasztronómia átalakulás küszöbén áll a Debreceni Egyetem – írja a csakamentes.hu.
Az egyetem két campusán május 16-17-én bárki megkóstolhatja Varga István nyers séf laktóz- és gluténmentes, vegán ételkülönlegességeit (Instagram), melyek a következők:
– Újhagymás zöldségkrémleves aszalt hajdinacsírával
– Cukkini spagetti aszalt paradicsomos szósszal
– Flódnitorta
Az ingyenes ételkóstoló szerdán a Debreceni Egyetem Műszaki Karának menzáján, csütörtökön pedig a Kassai úti campus menzáján lesz, fél 12 és 14 óra közt.
Az egyetemi menzákat üzemeltető Campus Sebestyén Étterem az elmúlt években már a vegetáriánusok számára is készített ebédet, a mostani úttörő kezdeményezéssel viszont az a céljuk, hogy a jövőben a vegánoknak és a laktóz-, valamint gluténérzékeny vendégeknek is alternatívát nyújtsanak a menzai ebédkínálatban.
A kétnapos ételkóstolóra a Debreceni Egyetem hallgatói és munkatársai mellett mindenkit várnak, aki kíváncsi a fenti ételekre. Ha a vendégeknek ízlik a kínált menü, akkor a tervek szerint a Campus Sebestyén Étterem a jövőben vegán, laktóz- és gluténmentes ebédkínálattal és házhozszállítással is várja majd a vendégeket.