Sopronban is győzött a DEAC

Egyetem Sport
A DEAC férfi kosárlabdázói, nem kis meglepetésre, 86-80-ra győztek Sopronban. A megye II-es labdarúgók is nyertek, de a többi labdarúgó, a futsal-, a floorball- és a kézilabdacsapat nem tudott pontot szerezni a hétvégi fordulókban.

Labdarúgás

NB III – Négygólos vereség

A Jászberény elleni múlt heti hazai 2-2-es döntetlen után vasárnap Kazincbarcikára látogatott a DEAC NB III-as labdarúgócsapata. A hazaiak már a 7. percben megszerezték a vezetést, majd az eredmény sokáig nem változott. Az utolsó percekben kezdte el a gólgyártást a vendéglátó. A DVTK a 89. és a 91. percben is betalált, 4-0 lett a vége. A DEAC egy meccsel az őszi szezon vége előtt, egy helyet visszacsúszva 15. a tabellán.

DVTK II.-DEAC 4-0
Gól: Tóth, Bacsa (2), Nagy

Megye I. – Hajdúnánáson kapott ki a DASE

A megye I-es bajnokság őszi utolsó fordulójában a DASE Hajdúnánáson játszott. Az első félidő végén még 1-0-ra vezettek a debreceniek, a második játékrészben azonban „feltámadtak” a hazaiak, és 4 gólt lőttek.

Hajdúnánás-DASE 4-1
Gól: Tornyai, Polgár (2), Cservák ill. Gellérfi

Megye II.– Idegenben is győzött az őszi bajnok

A listavezető DEAC II. Nádudvaron lépett pályára a hétvégi fordulóban. A debreceniek a 3. percben szereztek vezetést, de a hazaiak hamar egyenlítettek. A második félidőben aztán mezőnyfölénybe került az egyetemi csapat. Végül Csák Zsolt mesterhármasával és Tar Gergő találatával 4-1-re győzött a DEAC II.

Nádudvari SE -DEAC II. 1-4
Gól: Székely ill. Csák (3), Tar

Férfi kosárlabda – Megvan az ötödik győzelem

Sopronban sem tudott teljes kerettel kiállni a DEAC, hiába játszhatott az elmúlt héten sérült Jahmal Jones és Ivan Lilov, Kósa Tamás sportsérve miatt nem állt a csapat rendelkezésére. Ennek ellenére jól kezdte a mérkőzést a debreceni együttes, két perc után már 7-2-re vezetett. Az első két játékrészben azonban egyik fél sem tudott nagyobb előnyt kiharcolni: az első játékrész hajrája a hazaiaknak sikerült jobban, a félidőben 44-36-ot mutatott az eredményjelző. A záró negyed derekához érve a szenzációsan játszó Farkas hármasával újra a DEAC-nál volt az előny, három perccel a vége előtt pedig már nyolc volt közte. A házigazda azonban Watkins vezérletével háromra zárkózott, de hiába támadhatott ezt követően az egyenlítésért a Sopron, Jones szerzett labdája és Farkas duplája után újra fellélegezhetett a DEAC.

Egy perccel a vége előtt Velkey János ötödik hármasa jelentette a kegyelemdöfést, így az újonc DEAC hatalmas meglepetésre harmadik idegenbeli, összességében ötödik győzelmét is megszerezte.

Sopron KC – DEAC 80-86

Női kosárlabda – Hazai siker

A DEAC-DSI a Szolnok együttesét fogadta szombaton az amatőr bajnokság piros csoportjában. A debreceniek 46-32-re győztek hazai pályán. A DEAC-DSI jelenleg 4. a tabellán.

DEAC-DSI- Szolnoki MÁV 46-32

Kézilabda – Megszakadt a jó sorozat

Két héttel a Békés elleni bravúrgyőzelem után a második helyezett Mezőkövesdhez utazott a DEAC férfi kézilabdacsapata. A hazaiak eddig csupán egyetlen vereséget szenvedtek, a DEAC ellen is már a 10. percre 3 gólos előnyt alakítottak ki. A debrecenieknek a félidő felénél ugyan sikerült 6-5-re felzárkózni, de ezután folyamatosan futottak az eredmény után, a hazaiak pedig fokozatosan növelték előnyüket. A félidő 15-12-es hazai előnnyel zárult.  A második játékrészben is folytatódott a mezőkövesdi dominancia, az 50. percre 10 gólosra nőtt az előnyük, és a DEAC az összecsapás végére sem tudott felzárkózni, így 36-21-es, súlyos vereséget szenvedett. A DEAC, így 9 ponttal a tabella 6. helyén áll 3 körrel az őszi szezon vége előtt.

Mezőkövesdi KC – DEAC 36-21

Férfi röplabda – Fővárosi vereség

Az NB I-es férfi röplabdacsapat a MAFC otthonában három szettben kapott ki a hétvégén.

– Ezen a délutánon is tartalékosan álltunk ki, a MAFC határozott, jó nyitásaival megakadályozta, hogy pontos támadásokat építsünk fel. Igazából nem tudtuk veszélyeztetni a győzelmüket – nyilatkozta a mérkőzés után Fodor Antal, a DEAC edzője.

MAFC-BME – DEAC 3:0

Férfi futsal – Jó meccs, rossz helyzetkihasználással

A DEAC az aranyérmes ETO ellen sok helyzetet dolgozott ki, de végül nem talált be a Győr kapujába, és a közönségszórakoztató, pénteki hazai meccsen a nagyobb tudású gárda nyert. Az egyetemi csapat a sima vereség ellenére is egy élvezetes, olykor érzelmektől sem mentes, pörgős mérkőzést vívott az ETO-val. A debreceniek legalább 5-6 ziccert dolgoztak is, és bátran játszottak.

DEAC – Rába ETO 0-7

Floorball – Először kapott ki a DEAC

Elszenvedte a szezon első vereségét a DEAC floorballcsapata a Kazincbarcikai Ördögök együttese ellen hazai pályán. A második harmad végéig szoros volt a mérkőzés, a harmadik játékrészben több kiállítást is kaptak a debreceniek, amit többször kihasznált a vendég csapat. A végén 6-10-re győztek a címvédő borsodiak.

DEAC – Kazincbarcikai Ördögök 6-10

unideb.hu