Húszéves lett a Nagyerdő óvodája

Egyetem

Húsz éve működik alapítványi óvodaként az Empátia Óvoda, a Debreceni Egyetem közkedvelt intézménye.

A Debreceni Egyetem Bessenyei utcai épületében működő Empátia Óvoda több mint hatvan éve fogadja a gyermekeket csodálatos nagyerdei környezetben, amely mindig is a meghitt, családias légkör, a kis csoportok és a speciális pedagógiai program miatt volt közkedvelt.

– Az óvodát a Kossuth Lajos Tudományegyetem tartotta fenn 1995-ig, majd éppen húsz éve az Empátia az Óvodáskorú Gyermekekért Alapítvány lett a fenntartója. Az óvoda elsődleges célja továbbra is elsősorban a Debreceni Egyetem dolgozói gyermekeinek elhelyezése, de az óvoda nyitott külső jelentkezők számára is – tájékoztatott Gaál István professzor, az alapítvány kuratóriumának elnöke.

Szabó Lászlóné igazgató a két évtizedes jubileum ünnepségén elmondta: az óvoda pedagógiai programjának értékpreferenciái a természetközeliség, az érzelmi nevelés és a tehetséggondozás.

– A szülők kívánságait teljesítve a délutáni időszakban számos fakultatív foglalkozást szervezünk a gyerekeknek, van például sakkóra, fiú foci, angol nyelvi játékos foglalkozás, mazsorett és zeneóvodai képzés is az intézményben – hangsúlyozta az igazgató.

Az Empátia Óvoda kapuja bárki előtt nyitva áll, aki szeretne bepillantani az ott folyó nevelési munkába még azelőtt, hogy gyermekét óvodába íratná.