Új bajnokot avattak a Buzánszky Kupán

Egyetem

Nagyszabású gálaműsor és parádés bemutató mérkőzések kíséretében talált új gazdára szerda este a Buzánszky Jenő Egyetemi Labdarúgó Kupa.

A látványos összecsapások előtt megemlékeztek az torna névadójáról, a tavaly januárban elhunyt Buzánszky Jenőről. Az intézmény egykori utazó nagykövetét Bács Zoltán kancellár, két korábbi pályatársa, az olimpiai bajnok labdarúgók: Dunai Antal és Gelei József, valamint Sándor Mihály sporttörténész méltatták, s a beszédeket követően megkoszorúzták az Aranycsapat legendáját ábrázoló bronzszobrot Sporttudományi Oktatóközpont előtt. Az ünnepi megemlékezés végén ifj. Buzanszky Jenő köszönte meg azt a szeretetet, amit a család a Debreceni Egyetemtől kap, majd megnyitotta a nagydöntőt.

A csaknem hatórás sportdzsemborin több egykori és jelenlegi sportikon, valamint közéleti személyiség is rész vett. A mérkőzések között a Debreceni Egyetem csinos pompon lányai szórakoztatták a nagyérdeműt.

A Divízió 2 döntőjén, egy fordulatos és igen komoly csatát hozó mérkőzésen a Zsiványok csapata diadalmaskodott az Asztalon Villa gárdájával szemben. Gáll Ferencék nagyot küzdve, látványos gólokat szerezve múlták felül a Németh Adrián fémjelezte ”asztalosokat” 5-4 arányban, így ezúttal a fekete mezesekhez került a trófea.

A délután első gálameccsén a DE Sporttudományi Koordinációs Intézet alakulata szállt harcba a DEAC Old Boys örökifjúi ellen. A Csontos Pál, Siklósi Csaba, Makray Balázs trió azonban kevésnek bizonyult a Lente Lajos, Czóbel Levente testnevelő tanárok által összerakott és kivitelezett taktika ellen. A találkozó 3:1-es DE SKI győzelemmel zárult.

A második hírverő összecsapáson a Védnökök csapata nézett farkasszemet a Debrecen Média, azaz az újságírók gárdájával. A mérkőzés a Védnökök elsőségét hozta, ami nem csoda, hisz olyan kiváló játékosok léptek pályára az együttesben, mint Turzó József vagy Trencsényi János.

A rendezvény harmadik, utolsó gálameccsén a DEAC női futsalosai játszottak a DE HÖK gárdája ellen. A találkozó a Hallgatói Önkormányzat 4-1-es győzelmével zárult, ám itt sem az eredmény sokkal inkább a sportélmény volt a fontos.

A bemutató meccsek után a Kozma Mihály Futsal Kupa döntőjével folytatódott a programsorozat, ahol az A-Men produkált parádés játékot. A Takács Tamás – Fodor János csatárduó már a második percben remekelt egy-egy góllal, s ezt követően sem lankadtak, kilenc rúgott góllal zárták a találkozót. Az utolsó percig becsületesen küzdő Sinter FC-nek ezúttal csak két szépítő találat, a fantasztikus hangulatban lejátszott döntő élménye és a második helyért járó ezüstérem jutott.

A nap talán legjobban várt összecsapását, azaz a Buzánszky Jenő Egyetemi Labdarúgó Kupa Divízió 1-es döntője volt, melyben a többszörös bajnok Made In Italy, illetve a külföldi hallgatókat is felvonultató Retek FC volt érdekelt. Óvatos játékkal kezdte mindkét együttes a mérkőzést, majd az első félidő derekán Sigér Ákos egy bombagóllal jelezte, hogy a Made In ezúttal is igényt tart a bajnoki címért járó serlegre. Tervük azonban nem jött be, mert Mikó Zoltánék óriási hajrát produkálva megfordították az állást, és 6-5-re megnyerték a mérkőzést. Így egy szemeszter erejéig elmondhatják magukról, hogy ők a Debreceni Egyetem legjobb kispályás csapata!