Okleveles mérnökök lettek

Egyetem

Csaknem kétszáz végzős hallgató vette át diplomáját a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karon december 19-én.

Letették a mérnöki esküt a karon végzett hallgatók, mielőtt átvették diplomájukat az agrárcampus Aulájában december 19-én, szombaton.

– Legyenek büszkék arra, hogy az ország egyik legszínvonalasabb egyetemén szerezték diplomájukat. Olyan alapokkal indulnak útra, melyekre építkezhetnek, melyek a mezőgazdaságban, a gazdaságban és egyéb területeken jól hasznosíthatók. A diploma átvétele azonban csak kezdete az élethosszig tartó tanulásnak. Intézményünk is számtalan lehetőséget kínál a továbbtanulásra a szakirányú továbbképzési szakokon, a doktori képzés keretében. Reméljük, hogy Önök közül is sokan élnek ezekkel a lehetőségekkel – búcsúzott a diplomásoktól Komlósi István dékán.

A Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjának Oklevelét kilencen, a Kerpely Kálmán Szakkollégium Elismerő Oklevelét tizenhárman, a Tormay Béla Szakkollégium Elismerő Oklevelét tízen vehették át a diplomaosztó ünnepségen. A Debreceni Egyetem rektora és Szenátusa pedig címzetes egyetemi tanári címet adományozott Gyuricza Csabának, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnökének.