Az egyetemen járt a Mikulás

Egyetem

Több mint 300 gyermeknek hozott ajándékot a Télapó, aki az Aulában december 6-án rendezett ünnepségre érkezett az egyetemre.

A Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja a Lelkierő Egyesülettel közösen idén már második alkalommal rendezte meg a Családbarát Pályázat keretein belül a Mikulás Napot az egyetemi dolgozók gyermekeinek.

– December a várakozás ideje, amikor a családok, barátok úgy töltik együtt az adventet, ahogyan a Debreceni Egyetem dolgozói és családtagjaik most összegyűltek itt az Aulában, hogy közösen ünnepeljünk, és szerezzünk örömet a legkisebbeknek – mondta köszöntőjében Berényi András, a központ vezetője.

Az izgatott várakozást a Zeneművészeti Kar hallgatói és a Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium 7. osztályos diákjai által előadott, Szent Miklós legendáját bemutató előadása fokozta. A krampuszok cukorkát osztogattak, míg végre a közösen előadott Hull a pelyhes fehér hó… dallamára végre ajándékokkal teli zsákkal megérkezett az igazi Mikulás…