Kisgyermeknevelők Szimpóziuma

Egyetem

Olasz vendégprofesszor is tartott előadást a Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar csütörtöki tanácskozásán Hajdúböszörményben.

A Debreceni Egyetem hajdúböszörményi karának fontos törekvése, hogy képzéseihez minden évben kapcsolódjanak rendezvények. Február 26-án a csecsemő- és kisgyermeknevelő BA szakhoz kötődve tartották meg a Kisgyermeknevelők Szimpóziumát. A tanácskozásra a Debreceni Egyetem oktatói mellett vendégelőadókat is hívtak.

A szakemberek a korai életévekhez kapcsolódva tekintették át a játék és a mozgásfejlődés kérdései mellett a helynevek elsajátításának első lépeseit is. A meghívott pszichológusok az anya és magzata kapcsolatáról, valamint a szülés utáni szorongásos zavarokról szóltak. Maria Montessori nevelési módszereit Nicola Barbieri, olasz vendégprofesszor mutatta be. A szimpóziumot a bölcsődék aktuális kérdéseinek bemutatása zárta.

A rendezvényre több mint 120 kisgyermeknevelő érkezett Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár, Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből. A szervezők szándéka, hogy a jövőben is tartalmas előadásokkal segítsék a szakma fejlődését, és folytassák a hasonló események szervezését. A szimpózium előadásai a GYFK honlapján elérhetőek.

unideb.hu