Nemzetközi találkozások az egyetemen

Egyetem

Nemzetközi hallgatói konferenciát rendez az egyetem Hallgatói Külügyi Bizottsága február 5-8. között Council of National Representatives Debrecen címmel.

A négynapos esemény a Debreceni Egyetem Főépületében február 5-én rendezett nyitóesttel kezdődött, melyen köszöntőt mondott Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese, Tóth Tibor, a Tempus Közalapítvány Erasmus referense, Jánosy Orsolya, a Debreceni Egyetem Külső Kapcsolatok Csoportjának vezetője, valamint Virga József, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat Hallgatói Külügyi Bizottságának elnöke.

– Nagy megtiszteltetés, hogy az idei évben a Debreceni Egyetem szervezetheti a Council of National Representatives programot. Fél évig készültünk erre a remek eseményre és bízom benne, hogy minden résztvevő számára hasznosan és eredményesen fog telni a konferencia – fogalmazott Virga József.

A köszöntők után az est magyar néptáncbemutatóval és borkóstolóval folytatódott, ezt követően a résztvevők jó hangulatú táncházon vehettek részt, melyen a Szeredás Népzenei Együttes húzta a talpalávalót. Pénteken nemzetközi estet tartanak a Klinika Moziban, melyen minden ország bemutathatja majd gasztronómiai különlegességeit. Szombaton a szervezők a híres magyar romkocsmák világát mutatják be a vendégeknek.

A konferencián minden Európai Unióba és gazdasági térségbe tartozó ESN tagország részt vesz, valamint Oroszország, Svájc és Norvégia is képviselteti magát, Magyarországról pedig több delegáció is érkezett. A nemzetközi munkaközösségek és csoportok három napon keresztül, összesen 70 résztvevővel tanácskoznak.

A rendezvényen fontos, stratégiai jelentőségű döntéseket hoz meg a szervezet vezetősége, amelyek hatással lesznek az ESN jövőbeni tevékenységére, illetve arról is döntenek, hogy az adott évben mely programok legyenek kiemelt jelentőségűek.

 

unideb.hu